CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

WEBCAM 3

aku berwebcam lagi... smlm aku stress gila... mmg x leh nk kata ape lah...
aku mcm terkejar2 masa... sbb bnyak sgt aku tnggung...
skrang aku ada dua work fashion design and buat web design..
tu yang mmbuatkan aku terkejar2.. aku boleh pilih salah satu work tp syg lah...
so smlm aku x tau nk buat ape..buat kerja pon asik nak marah jer.. sbb x jadi2.. kira mcm x ikhlas la..
so bnyak assgmnt aku x buat ag...
wlaupun sok kena hnta...!
dah la smlm plug tiba2 terbakar... pegh! mnyirap.... panas aku....!!!shiiitt!!!
dlm kol 9 lbih mrs.bear call aku so berbual la mcm biasa.. then de nk webcam..
ok juga tu sbb dah lama x webcam so layan saja lah..
mula mmg slow and down jer tp bila lama2 dye buat aku naik gila
and lemah bila dye buat........ tetttt!!! kikiki
mcm2 show dye nak buat aku senyum... (jgn buat muka mcm tu ag!)huu
thank mrsbear...! love u...!!!
aku x leh pS sbbnya....... heeee hnya aku ngn dye jer tau...(xmasal kantoi.)
uwekk!!!! smpai la nk dkat kol 1 kita orang baru lah stop webcam...
aduh! skit lak belakang ni.. di sbbkan asik baring jer... huuu
tp continue dkt msj... kikiki
smbung la gedik2 and manja2.... tp xlama btri lah habis.... aduhai..... leceh btol... huuu
so tu saja lah entry aku untuk hari ni...  peace..!!
hnya tiga kata aku tujukan kat mrs bear.!
tp mmg seronok sbb dpt webcam lagi... wlaupun gmbar agak mcm x betol
huuu... anty webcam and buat ag yer.... :D

Gengblogger pon kena heck ker???

aku masuk je gengblogger dye mintak id name and password...


lepas tu tiba2 kluar mcm ni lak....

"I'm not anonymous. I'm adam oscar dimarco"

Setuju dgn ayat dia "Dont focus populor blogger only, promote them too
siap promote list url blogger lagi. Cuba tgk link blog korang ade tak? 
Semakin menjadi jadi hackers sekarang kan. Hurmmm


Tiga Kata "cukup besar maksudnya"

dah lame aku cari lagu nie... sbb dia kluarkan kan siaran era tp x jumpa2..
lagu baru ni di buat oleh KRU and di nyanyikan olrh VIP kpop
selalu aku pergi website kru tgok perkembangan dorang..
(maklumlah peminat setia)
dengan usaha aku cari gak lagu baru kru ni... last2 dapat gak tp xfull
sbb dye masih promote lagi... so xpe lah 
kita layan sama2...

video

lagu ni aku tujukan pada my love!!!

'Wo ai ni, I love you, Aku cinta padamu, Tiga kata paling bermakna tapi jarangnya didengar, Naan unnai kathalikaraen, Sarang hae yo, Aishiteru, 
Tiga kata paling menyentuh tapi jarangnya disebut.'

EONE!! nampak ganas / gangster

satu lagi ayat dari lecture tdy..
tdy aku berpakaian and bermbut ganas...
tp syangnya aku x snap pict aku.. sbb xd kemra.. hee
bak kata lecture
"awak nie dah lain.... awak dah ganas.... x suka awak (dengan manja)"
aku ckap lah..
"come on miss wake up... saya x ganas la miss (dengan selamber)haaaa"
lecture ketawa jer...
ape yang di maksudkan tu..




kalau tengok gmba mmg ganji right..?!
aku mmg ikut sebijik mcm ganji..pakaian, rmbut, berantai..
 budak2 kata
"abang yakuza dah kluar.."
pala hott dye... !! tp mmg kenyataan dorang ckap muka aku ganas time nie..

ape pon xboleh~~~~~

ikut or tak

saya muhammad reduan hang tuah, berasal dari pontian...
semenjak2 ni aku rajin melukis smpaikan mak aku marah asik x kluar bilik.
and bila balik kg smua sedara mara, smua ckap dah xd kerja lain ker?
and ad y ckap aku ni bertuah...
kawan pulak ad y ckap cerah masa depan, lecture pulak suka art work aku..
geng blogger plk ckap chantik... saya suka...
aku x tau plk lukisan mcm  tu boleh buat dorang suka...
tp ape yang bermain dlm fikiran aku skrang... aku mmpu melukisa tp aku x tau ape nk buat.
kawan2 aku ckap jual.. tp aku x tau nk jual kat mna.... lecture pon ckap mcm tu...
lecture ckap " awak jual leh dpat untung, bagus awak nie".. tp miss / puan saya x tau nk jual kat sapa.. 
lagi pon lukisan saya x secantik mna..... 
adkah aku patut jual??? klau ikut zaman sekolah menengah..
1 gmba aku jual rm30.. tp tu dulu now 
dunia smkin maju .. 
ad sorang mmber kolej dye ckap
"skrang dah pndai main ngn technology  and software yer... bagus! cari smua ape y ada then jual.. 
leh dpat duit.."
betol ker boleh??? aku x terfikir pon smua tu.. ape y aku fikir.. aku buat smua tu untuk kepuasan aku sorang..
sbb dulu aku teringin nk buat mcm tu dan akhirnya skrang baru berjaya....
so ape pendapat korang????
ikut or x???

Ku teringin.. T_T"

bila aku tgok pasangan, aku mesti sedih..
aku mesti duk diam sbb aku jlous...!!
aku jlous bila dorang berdua....
aku teringin sgt nak amik gmba mcm nie....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






.
.
.
.
.
.
.
.

tp aku happy sbb aku dpt melukis untuk pengobat sedih nie..
aku melukis pasangn berseronok, manja, and sbagainya...
.
.
.
.
.
.
.
.





kalau aku sedih aku akn tgok gmba nie.... sbb aku akn bayang kan itu aku.......
mood : sedih


webcam part 2

sebelum tido aku nk update dulu.. hee
dah dua hari aku webcam ngn dye.. mmg x bosan lah.. dpat lepaskan rindu..
mcm2 benda kita orang celotehkan..
mcm2 gayalah ape lah... tp yag aku geram sgt.. dye boleh tiru cara aku..!!
dye print SC juga.. lpas tu post sana sini.. siooot..!
tp xpe. aku sabo.. huuuaku webcam sbil tgok cerita cartoon yang paling aku minat..
"Digimon frontier".. aku suka teknologi dorang..!! mmg gempak..
mcm biasa aku buat.. bilaa berwebcam mesti print SC..
so setelah di print and di edit... ini lah jadinya...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

mula2 berwebcam dye trus buat gaya mcm nie.. 
aku x tau ape motif tp nmpak comel.. hee

dah mula dah dye....! buat pp tembam.. haaa
mcm biasalah.. dye mnyatakan dirinya..
"tetap chomel" haaa perasan..!!!

bila dah tembam mesti kena kempiskan. sbb tu dye menekan pipinya..
supaya kempis seperti biasa.. kiki......

time ni mmg gelak sakan la.. puncanya.. ttettt!!!! heee
"kamu nmpak mcm budak kecik!! haaa"

time ni aku suruh dye buat muka comel.. tp dye xnak..
so dye kluarkan lidah..
"cehh!!!"

last2 dapat gak aku tgok muka comel dye.. wlaupun dye ckap
"dah bnyak kali buat xkan satu pon xd muka chomel??"

nak tgok gaya dye majuk mcm mna?? ha! tu lah dye... 
dye majuk mcm tu lah.. kikik 
peace bby...!

ni aku x paham.. knp dye buat muka mcm tu..
myb dye tau situasi cerita tu tempat jahat musnah... sbb tu dye terkejut.. 
haaaa!!!

mentang2 lah cerita aku tu keluar watak jahat..
dye pon keluar la senjata dye... tgok la.. ape dye pegg...
huhuuuu..
"seramnya~~~"

tady keluar senjata jahat.. skrang buat watak jahat lak.. 
mmg betol ape y aku katakan..
nilah hantu make up...!! kikiki
xtau la ape motif dye buat mcm nie.. heee

tsy merupai hantu.. now ape plk...??
haaa ni aku panggil.. ninja women.. hee
ada juga stail mcm nie yer?? haa

korang boleh tiru gaya berfikir mcm nie...
insyallah..!! mslah akan selesai. heee

aloooo comel nya bibir dye tu... haaa ape dye buat pon x tau lah..
haaaaaa~~~

sekali lagi mcm biasa aku x puas bila tgok muka comel dye..
aku pon suruh dye buat muka comel lagi sekali.. heee
"comel la sayang"

wlaupun dye buat muka comel tp aku tetap ckap
"xcomel buat la y comel"
sbb saja nk dgki dye.. heee

haa mesti penatkan buat muka comel... heee
maaf maaf maaf maaf...hee

cerita pon dah hbis.. so aku mula ngntok...
dan nk dekat 6x sangap.. huu berair mata...

baru tunduk 10 mint tgok dah hilang?? tp ape yang aku perasan
ada pooh kat situ... haaa dlam ati aku kata
"budak nie... besepah...!"

tdy korang boleh tgok aksi dye.. now aksi ni lagi pelik aku rasa..
ape dye cuba lakukan.. knp dye lekatkan kat dahi dye??
motif?? heee

3 in 1.. chatting, wabcam, and call
haaa.. gilakan.. 1 hari smapi 3 cara...kikiki

nilah yang paling last berwebcam, chatting and call sbb aku nngtok gila...
nite all....selamat malam..
love u bby muuuahh!!!

Sekian Lama

sekian lama aku menuggu...
sekian lama aku menanti...
sekian lama aku teringgin..
dan akhirnya sekian lama telah terhajat.....
semalam aku teringin nk berwabcam ngn sinakal...
mula mmg xdpat sbb dye kat kelas so dye kata tggu dye balik..
( sebenarnya takut kawan dye usah aku la tu )
ok tggu jer lah smapai dye balik...
jam kat malaysia kol 9.45pm kat landon kol 3.45pm
aku x saba nak tgok muka dye....wah~~~
dye smkin tembam... mkn ape lah mu kat sana yer... kiki
seronok berwabcam ngn dye..
mna tak nya sekian menggu akhirnya terhajat...
kita orang buat la mcm2 aksi gila and nakal... kikiki
tp yang x tahan tu dye asik nk mjuk jer.. aduhai....
kadang2 geram tp nk buat mcm mna... aku diam jer lah....
kita org lpaskn rindu, lpaskan segala yang ada perassaan....
hehe sayang bby sagat2..!!
smasa berwebcam aku pon mulakan operasi.......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
TADAAAA~~~~


time ni aku asik nk ketawa jer... budak nie kalau majuk.. muncung mesti main peranan..
kalau leh muncung dye tu nak jauh sampai muar... boleh buat jalan litar kereta api....kikiki


yang ni lak dye bagi 2 pilihan...
1) nak dye majuk smpai bila2
2) bagi dye menang.....


yela orang tu makn coki-coki sorang..!! bukan nak bagi sikit...
melampau..! uweekkkk!

and last.. time ni aku dah ngntuk sgt...  mata celik sebelah jer... huuuu..
miss u, love u....




Kenangan (saat pertemuan)

salam, aku datang lagi dengan entry baru...hee
smnjak xd kerja ni aku rajin melukis
draw sana draw sini...
lukis itu ini... nk buat mcm mna.. bosan punya pasal aku sggup hbiskan masa dengn meluks..
kawan ajak kluar pon aku xakn berganjak... haaa
focus betol aku ni...
ok lah... kang aku cerita smpai besok x hbis.. so aku cerita yang berkenaan ngn tajuk atas..
tajuk atas kenangan.. 
wa..!! aku kenangkan sapa nie?? hee


ni lah budaknya.. korang mesti kenalkan..
semenjak dye berada di Landon...
aku sering terkengan saat aku jumpa dye pertama kali..
nak buat mcm mana.. myb kita orang couple sentiasa jauh kot..
tp aku malas la cerita pasal dye nie.. kang mmpus aku piring terbang.
"HANTU MAKE UP..!!! sayang kamu..!!!"
peace!!!

bila aku terkenang saat pertemuan aku mula nak lukis sesuatu untuk dye...
mula2 lukis x jadi sbb imaginasi aku hilang.. haaa
mcm mna aku dpt imaginasi tu balik??
aku tgok reben raambut yang dye tinggalkan kat aku.. so hasilnya....


haaa!! saat ni aku dokong dye, dye berat gila..!! badan je kecik tp berat..!!
fuhh!!! saat ni aku terdiam and terkelu.. sbb dye buat muka manja.. adohai!!! lomah aku.~~
Xlama aku angkat dye sbb ye gayat.. haaa takut jatuh.. haa!! uweekk!!!
gmba ni lah mmbuat aku hilangkan rindu wlaupun dye jauh di mata dekat dihati...
╔═╗══════╔═╗══════════╔═╗════╔​╗═
║═╬═╦╦╦═╗║═╬═╦╦╦═╦═╦═╗║╬╠╦╦╦═╣​╠╗
╠═║╬║║║╬║╠═║╬║║║╬║║║╬║║║║║║║╬║​═╣
╚═╩╩╬╗╠╩╝╚═╩╩╬╗╠╩╩╩╬╗║╚╩╩══╩╩╩​╩╝
════╚═╝══════╚═╝═══╚═╝════════​══
*masih ingat x saat nie???*


Aku dan Headset

duduk di depan cermin dan~~~
snap snap snap snap snap..!!!
haaaaa~~~~
ni lah rupa budak x tau nak buat ape.....
tadaaa~~~~~


























MERSING BEACH RESORT (air papan)

assalamualaikum....!!
hai smua... hari ni aku nk cerita pasal job aku dpt..
job ni pasal buat web untuk mmpromosikan 
mersing beach resort (air papan)
aku bersama 2 orang senior
ayie (photographer) , miqdad (video)
aku assistance dowang..
aku bhagian web programming..
perjalan kita orang mmg jauh gila dgn jalan mcm ular cuaca hujan lebat mmg mnguji lah..
perjalanan kita orang 5jam
muar - batupahat - kluang - mersing
kita orang gerak pkul 3.30pm smpai pkul 8.30pm
smpai jer trus tempah bilik..
masuk jer bilik tu wowo!!!!! besar and sgt selesa..!!
kita orang duduk free so mmg berbaloi lah..
tp sayang nya kat situ xd wifi..!!!
haaa so kita orang cadang nak run ke bnda..
tp bndanya kecik gila.. nmpak mcm sempit..
so kita orang lepak la kat kfc on9 sana..
lepak lepak lepak...
pkul 1am balik.. smpai bilik trus tido.. penat pnya pasal.. huu
kesokannya, kita orang bgun awal nk g pantai kononnya... tp 
xsempat sbb kita orang mngejar masa...
so kita orang xdpat cecahkan kaki kat pantai..
kita orang trus g bnda nk p sarap, lepas sarap amik gmba sana sini..
and tepat kol 11am kita orang jumpa tuan punya resort untuk bicang pasal web and pembayaran..
so kita orang ada bahagian masing2.. so alhamdullilah la rezeki masuk..
kita orang x stay x lama sbb ayie kena balik cepat so bila smua dah slesai
kita orang kemas2 and siap2 balik....
fuhh!!! mmg penat la smpai x cukup rehat...

meh kita lihat gmba2 :

permandangan di pantai air papan

bilik beach resort

permandangan jalan nak ke beach resort

miqdad = video man

bilik beach resort VIP

jom kita pergi air papan


tempat kita orang tempat bilik..... class 1

ayie = photographer



pantai beach resort

halaman beach resort

sempoiiii

halaman depan bilik..







pelancong dari Singapore