CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

pentingkah aku dalam hidup mu??

aku sering tertnya2 pentingkah aku dalam hidupmu??
adkah aku ni boneka kamu untuk teman hiburan mu??
adkah aku juga tempat kamu meminta tolong???
pagi ni aku mrah2 n geram btol2 geram btol2 marah..
aku mngmbil berat di kau dalam kesedihan, sesusahan dan kesakitan.
tp ape yang aku buat sumuanya ibaratkan ikat tali hampir putus..
SIA-SIA SAJA..
aku geram bila aku dpt tau bnda terjadi pada dikau kemarin..
aku betol2 x tau knp dikau sggup smbunyikan sesuatu dariku..
adakah aku xpenting dalam hidupmu??
aku marah.!! marah sgt
sbb dikau kongsi cerita dgn orang y aku bnci n dgn orang yang aku rapat..
tp knp bila aku sggup kau diam tnpa respond??
teman baik menyuruh aku bersabar..
tp bila aku bersabar knp dikau sggup buat aku mcm ni..??
bila difikirkan..
aku..
ibaratkan tiang bila kamu geram kamu conteng kamu rosakkan.
bila kamu happy kamu abaikan n sisa2 yang kamu conteng
kamu abaikan...
tp xpelah..
aku mmpu lihat dikau dari jauh jer..
dan senyum sentiasa untuk mu...
lagi pon aku bukan tmpat kamu berkongsi cerita...
aku adlah tmpat kamu meminta tolong....
aku bersabar dan terus bersabar....
smpai lah penamatya...

2 TAJUK


menjadi sorang yang baik mmg payah untuk di terima oleh orang..
bila menjadi seorang yang jahat kenapa orang sggup menerima??

bnyak manusia aku kenal yang baik yang jahat, kandang orang yang jadi baik ni
sering menjadi tempat buli oleh orang jahat. sbgai contoh aku......
knp aku yang korang target??? ramai lagi yang baik knp aku??
ermmm...
aku baik dgn orang yang lain cemburu,
aku buat kerja bgus orang mesti ada hasat degki,
ramai puji2 kerja or tgkah laku aku.
aku happy orang lain tnjuk muka..
TAPI..
knp aku yang korang x puas hati..
knp korang xnk jumpa depan2??
ermmm
aku rasa dah bosan sgt jadi baik.... aku xnk hidup aku digngu orang
aku suka hidup sorang plzz la jgn gngu idup aku..
aku terasa teringin berubah jadi jahat..
aku nk hidup dgn penuh KEGELAPAN..
aku nk blas ssetiap dendam yang aku pendam..
aku akn bukak white mask dan akn tunjuk muka kegelapan ku..
dunia CERAH akn berubah menjadi dunia KEGELAPAN...

ni namanya cinta mati tp cinta aku x mati
cuma tergantung... knp tergantung??
ermmm biar lah aku sorang tahu..
skrang ni aku kusut dlam hidup ada perasaan cinta...
knp mesti ada perasaan cinta tu?? ermmm
aku x cepat bosan kalau bercinta tp aku akan bosan bila
cinta itu mmbutakan aku.. so kalau boleh aku ubah masa cinta aku
dgn masa hiburan aku.. aku akan ubah..
tp sayangnya kita x leh ubah masa...
cuma masa jer bleh ubah kita....
tp aku nk buang smua perasaan cinta..
aku xnk kusut dlam erti cinta
and kalau boleh lepas aku berubah menjadi kegelapan
aku akan menjauhkan diri dgn permpuan..
I HATE GIRL!!!!
"si dia, kamu and awak"
aku akn buang korang lepas aku berubah..
aku akn pergi jauh sejauhan
jalan yang tiada penghujung...
SORRY

Eone K-pop Dancer Rehearsal

video
bigbang - TONIGHT


video
B2ST - FICTION

HARTA YANG TERISTIMEWA

sorang kawan sejak sekolah, dulunya baik
tp sejak kita orang berjauhan, mcm2 benda berlaku..

dailog :

kawan : hello beb. ape cer skrang??

aku : cerita xd lagi lah, aku bljar.

kawan : ape cer belajar, orang bljar leh ke mna ker?? aku rasa mcm sama jer.

aku : boleh jer lau rajin n usaha.

kawan : kau tgok mcm aku, x belajar tp leh berjaya..

aku : berjaya??

kawan : yup.. aku selesa hidup kat JB ni.. peghh! kaya ooooo

aku : oh tahniah.....

kawan : beb, kau tak rasa nk kaya ker mcm aku, hidup selesa jer kau tgok skrang ape yang aku impikan smua dapat. moto RXZ broo~~~

aku : ermm aku nk kaya gak tp ape kan daya lom smpai waktu lagi....

kawan : ape kata kau kerja ngn aku, mna tau kau leh jadi kaya mcm aku, bukan ker kau kata kau mahukan moto 125Z?? tgok skrang pon x capai2 nk belikan..

aku : xpe lah bro.. alaa kau kaya pon sbb duit famly kau gak, bukan kau kerja smpai mandi peluh..

kawan : hello, kau kata aku x kerja?? aku skrang kat JB pgg company . . . . . . . .

aku : oh yer ker?? tahniah la~~~

kawan : kalau kau kerja sini aku jamin kau leh kaya.. serius..

aku : pada aku, kekayaan x membawa kpada kemesraan, yer mmg skrang kau happy, tp kau penah ker fikir masa hadapan kau mcm mna?? kau tgok skrang kau dah join satu company, kau penah fikir ker kalau2 ada orang y sngaja nk jatuhkan kau or saham kau??

kawan : errrr~~ dah berubah yer kau skrang.... asal alim smcam?? asal?? kau dah jumpa bidadari y kau impikan??

aku : manusia perlu ubah stiap detik dan setiap masa.. bidadari y aku impikan mmg dah jumpa..

kawan : sapa?? haha ada ker bidadari nak kat kau?? harta xd mcm mna nk tnggung dye??haa

aku : pada aku bidadari yang aku impikan bukannya mata harta tp hati y penting...y pnting dye ikhlas trima aku.

kawan : waa~~~ orang pompuan zaman skrang mna x pndang harta oiii~~ smua mahukan duit..

aku : oh yer ker.. tp aku x kisah, sbb harta ada di mana2 saja....

kawan : ok la aku nk out dulu.. ape2 hal kau bg tau jawapan nk join aku or x?ok bye

aku : ok salam

perbualan dalam fon yang mmberi tahu dia sudah berjaya.

pada aku harta bukan segalanya, dab bidadari y aku impikan bukan mata duitan.
tp
aku mmpunyai harta yang istimewa..

nilah harta aku, harta yang slalu mmberi kemesraan bagi ku.
ia bermakna setiap nilai warna and seni yang ku lukis..
bagi bidadri yang ku impikan bukan harta tp ni la hsilnya
setiap wajah mu akn ku ukir dan mmberi makna.. <3

11 . 11 . 11 IM HAPPY

11 . 11 . 11 sudah smestinya heboh..
ada yang ckap manis and yang ckap pahit..
tp pada pagi ni, aku happy....
happy sbb di smping ngn someone special 4 me..
hari ni aku akn cerita 2 part knp aku happy..
part 1
awal pagi aku mndi siap2 nk g jumpa someone.. WHO???
shuuuuutttt~~~HEEE
sblom jumpa dye aku g la kdai bunga, aku tgok bnyak bunga y chantik..
so aku pon tnya la bunga ___ _____ ada x???
CEPAT TEKA APA DYE??
heee
bila dah bli bunga tu aku pon ajak la date and jemput dye dpan kolej..
kita orang pon gerak pergi tmpat biasa..(rahsia)
bila smpai jer aku tgok rmai orang. GRRR
dlam hati aku kata
(ADUHAI... RMAINYA.. SEGAN LA MCM NI)
so aku x nk dye bosan aku pon ajak la berbual
bukak cerita itu ini.. GRRR mcm2 bnda la cerita..
YES!! 1 pondok kosong.. so ajak lepak situ...
skli ada monyet~~
"AWAK KAWAN AWAK LA DYE BUAT AKSI BAIK PUNYA(cari kutu)"
so tnpa buang masa aku pon mula la bermnja and suruh
dye tutup mata...
"GRRR TUTUP MATA PON PAYAH KER??"
bila dye dah tutup jer aku pon amik masa dalam 15mnit
sbb hati aku kata dah sedia ker lom ni..
tp aku xnk ikut hati aku ikut khndak aku..
aku pon surprisekan dye dgn sekuntuk bunga~~~~~
bunga ROS putih
knp amik putih x amik pink or merah..
ada sbb knp..(biarlah rahsia)
aku tgok dye happy sgt.... and aku dpt rasakan sesuatu...tp knp aku x leh b'terus trang?
GRRRR~~~ tp aku harap dgn sbb yng aku bg kat dye..
dye leh lakukan... :)
lepas je aku bg bunga aku pon amik la gmba snap snap snap....



ok tmat bahagian 1 ini...........
skrang msuk bahagian 2 lak..
ptg kol 3.30 jnjinya. hee nk pergi mna tah tp aku ingt SEROM jer. haaa
aku, SS, ija and brader driver
pada awalnya si SS nk g naik moto tp aku x sdap hati sbbnya
cuaca mcm x mngizinkan HUJAN..
jadi aku pon ckap lah.
"kalau naik moto mlas ikut sbb ss ngn ija, kalau g naik kereta aku akan teman"
jadi kita orang pon pergi la naik kereta..
so dalam perjalann aku pelik knp ia smkin rapat dgn ku..
tp aku x kisah sbbnya dye mmg suka duduk mcm tu kot.. lntak la..
so dlm kereta tu mmg aku rasa indahnya...haaaa
(stop! x nk melalot biarlah rahsia)heaa
kesian tgn dye.. so tlong la pcitkan smpai la kluar air nana...
(sory terpicit kuat..haaa)
so dlm perjalann tu mmg bnyak la perkara yang aku usik dye..
gaduh pon dlam tu dah smemagnya kita orang mcm nie.. haaa
dah g jauh2 cuaca pon ujan tgok dye ngntok.. aloooo comel...
aku pon bobok la dye.. alooo shuuuu...heee
(dye tkut aku bobok sbb lau dye t'tido aku akn amik gmba dye)heeee
gitu gini gitu gini smpai muar .....
yeah!!! tmt la mesra dlam kereta.. so time untuk balik....
start moto
bagi signal
and blah....~~~~
bye bye.....

Wordless Wednesday =)


penatnya badan!!!!
rasanya mcm ada toyol kat belakang..
huuu
ok lest start the short story(kalau cerita panjang smpai sok x habis)...
hari ni kita orang(fir,EE,SS,ija,drive,matcool n awek matcool)bercuti di......
WAY WORLD kat batu pahat(BP)..
wwaaaaahh!!! seronoknya...
first sekali aku ckap kat dorang, aku nk pakai pelampung kepala itik.!
haaa nmpak mcm bangangkan.. tp fun tau~~
kita orang gerak kol 9.30 smpai tu aku rasa pkul 10.30 kot...
kita orang smpai jer mmg hati masing kata "WAH~~ XSABONYA!!
so bila dah beli tket ape smua dgn sewa pelampung berbntuk 8 lagi...
first sekali aku ngn SS pergi watercoster kot namanya..
tah la abaikan... mula2 takut juga nk jejak aku tgok.. peggh!!!
mcm menyeramkan pon ada.. tp nk wat mcm mnakan dah naik kena la turun..
so dgn smgt aku pon layan la.. bila dah gelongsor jer menjerit lah.. haa
lepastu bnyak lagi kelakuan yang gila2 budak2 ni buat...
tp yang paling best bila aku ngn fir..haaa
mula2 fir mmg la xnk naik watercoster tu..
tp punya paksa(hasat degki) sangkut juga..
dalam hati aku mmg dah kata nk dgki dye
so bila dah gelongsor jer.. aku pon ape lagi hayutkan badan
mmg berpusing aku dalam tu..haaaa
tp kita orang mndi x lama sbb cuaca panas
(jaga kulit)
so kita orang kemas2 dalam kol 1 x silap.....
kemas2 barang n siap2 and balik??
xkn nk balik kot... ada plan lagi... kita orang g tgok wayang..
cerita apa tu anty aku bagi tau...
tapi start kol 3.30... aduh nk buat ape yer.???
kita orang pun berpecah sbb masing2 ada pasangan... :)
aku ngn sapa??? HUUU
mcm biasalah SS jer yang teman aku ke sana sini..
kita orang tgok kedai fashion, g sana sini gedik manja sana sini. haaa
tp dalam masa sama..kita orang mncari sorang budak yang tlh
mnghilagkan diri... sapakah..????
almak!! dah kol 3.30..kita orang beli tket and tgok
ceritaa terbaru "TOYOL"
haha mmg kelakar la der wa cakap lu... pecah perut aku ketawa.!!
bagaikan wayang tu bapak aku punya.. haaaa
tgok and gelak habis, tamat gak cerita tu..
so habis sudah plan kita orang smpai la rumah kol 7... penat satu badan..
ENJOYED !!!

*kecewa sbb adobe photoshop xd.. T_T" x dapat edit lagi cantik.. :(

Bilik ku bilik art


hari ni entry aku gempak and x ku sgka
bak kata orang "dalam diam2 berisi rupanya"
berkenaan dgn tajuk kat atas tu bilik ku bilik art
ap maksundnya tu?? heee
sbnarnya bilik aku dah xserupa bilik tido dah..
bilik aku penuh dgn lukisan2 hasil karya aku..
aku nmekan bilik art bukn lagi bilik tido...
hbis aku nk tido mna lepas ni.. huu...
yang tu smua x penting ape yang penting Bilik ku 2 in 1.
skrang ni hsil karya aku dah mencecah 120 tu tak termasuk yang tempah
and aku bagi... huu sronok jadi seorang karya anak seni nie....
aku bangga yang aku leh ke smpai tahap nie..
ni smua hsil tunjuk ajar dari ayah ku tika aku ke kecil...!!
thank DADDY.!
pada mulanya aku melukis itam putih.. kata kawan x menarik so aku cuba slow2
untuk mencapai yang terbaik , aku pon mulakan bermain dgn warna..
tp x sgka hsilnya menarik.. and aku puas hati gila..
wlaupepun aku tetap dgn matlamat aku..!
tu yang aku kejar skrang...
korang nak tgok bilik aku mcm mna?? meh layan........



ni lah bilik aku..
BILIK TIDO BILIK ART




by : EE ART GRAPHIC

Wordless Wednesday : HEART

by : eone emorashi

6 perkara...Kenapa??


Hati - kenapa kau masih mendekatinya ?

Cinta - kenapa kau masih menantinya ?

Fikiran - kenapa kau sentiasa fikirkan dia?

Mata - kenapa setiap hari kau ingin melihat dia ?

Mulut - kenapa kerap sekali kau asik tersasul namanya ?

Jantung - kenapa kau berdegup kencang bila berdepan dengan dia ?

Adakah aku memang benar mencintai dia atau hanya permainan perasaan saja?
sesungguhnya dengarlah wahai diri yang dia tidak pernah sukakan kamu.

mula berminat

salam sejahtera.
hari ni tajuk aku mula berminat..
waaa~~ aku dah mula minat main guitar.. hee
sbnarnya dah lama aku nk belajar tp x d masa so
aku bodek famly aku untuk beli gitar..
akhirnya dpt and aku bljar main gitar dari youtube
aku mula fahamkan cord gitar and cuba follow ikut lirik lagu.
akhirnya x smpai sbulan aku dah mula fasih..
kelebhan aku bukan pada yang satu tp bnyak ag rupanya.
jadi aku kena tau sapa aku sbnarnya...
aku ada buat record aku tgh main gitar so lau ada yang
lari ke ap k sory yer.. heee
budak baru blajr msih tahap 1 ag. kikiki
jom kita layan....



wat msa nie aku dpt record dua lagu jer.. hee
smoga terhibur.

ROSAK LAGI!!

serius dah bnyak kali bnda ni belaku
stiap kali nk exam or nk buat kerja mesti KAU rosak...!
mcm GAM lah! kalau mcm ni slalu boleh pokai la aku!
aku x tau ape kena ngn KAU lappy..
hari tu HD rosak aku dah beli baru
now tiba2 jem and x leh buat ape2 dah.
GRRR mcm GAM lah!!
ikutkan hati mmg nk je aku pecahkan KAU lappy!!
now aku nk study pon payah..
nk kata aku download bukan2?? xd lak.. GRRrrr
harapkan komputer kolej?? xkan hari2 nk g sana..
mlm bukak plak...??
kalau soknya exam..
lecture bg tips mlm lak tu. aku nk study ape.?
penat aku fikirkan cara untuk study tmpa lappy..
kata orang buat note tp note aku smua dalam lappy.
kata orang buat study group, grrrr
sapa jer kawan aku yang leh buat study group?? ce cita ce cita..
dah la sem ni truk, bnyak subjek aku kena kejar
nk uruskan itu ini.. smua nk harapkan aku.. mcm GAM lah!
ermm aku dah x tau nk buat ape skrng..
aku rsa sem ni mmg aku down hbis T_T"
"i never wake up"
i want destroy my lappy!!
GRRRR~~~~!!!!!!!!!