CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

A.P.A.A.P.A.S.A.J.A

salamualaikum and salam sejahtera
saya muhammad reduan bin hang tuah mengumumkan di sekitar daerah johor bnjir..
bla bla bla bla
( dah mcm pemberita plk )
hahahahaha
dah lame x sentuh and update blogger..
ad cerita baru nk update je msti x sempat
myb aku nie bZ sgt kot.. bukan bZ ngn awek.. ehem2~~ nop..!! bZ ngn assgmnt..heee
ok dgn tajuk kat atas "ape2 je"
so klau dah ape2 saja msti la aku bnyak bnda aku nk ckap..

ok yang PERTAMA!
aku nak cerita pasal life aku, smua mslah aku dah slesai so otak aku dah x srabut mcm sblum nie..
aku rasa bebas, baru lah rasa nikmatnya cuaca dunia.. terang je..
aku dpat gelak puas2 and dengki orang and smua lah y leh wat aku happy balik..!!
so spe yang aku tlah jauh an diri dari korang tu, sory ye.. aku nk dkat balik ngn korang..
msti korang rindu kat aku an..heee.. mna y x rindu tu aku x tau la..
wlaupun aku rindu korag sgt2... bulan 2 nie aku nk mcm biasa y korang knal aku sblum nie..
( TIGER Y GARANG kini normal kembali )

y KEDUA !
aku nk cerita pasal kenderaan,
aq sedih~~ mak x bagi aku bawak kenderaan lagi... huuu semenjak aku xcdent dah nk dekat 3x masuk nie ya baru nie lagi teruk smpai bgkak tngn aku and aku dpat rasa an tgn knn aku mcm x ok.. myb retak kot..... bila aku tnya pasal lesen kreta je mak msti ckap dah x payah.. anty x msal nyawa terbang.. sedang an moto je pon mcm nie.. ape lagi kereta.. huuu sedih sey...
( tp aku berdegil tetap naik moto and kereta gak ) haaa

y KETIGA!
aku nk cerita pasal subjek sem5 nie..
aku mmg suka sem nie..!!! I LIKE!
sbb sem nie sem y bidang aku cari.... ye drawing, photographic and islamic... target aku nak A sem nie... 3subjek aku minat nie msti A.. insyallah...

y KEEMPAT!
aku nk cerita pasal job aku akn dapt..
x lame ag aku akn join syarikat "I CREATIVE STUDIO"
kerja aku editing huu xpe lah wlaupn editing aku rasa bersyukur.. jnji aku dpt pngalaman and dpt gak duit pocket.. huu..

y KELIMA!
aku nbak cerita pasal pilihan..
ayah aku diberi pilihan.. nak cemera or moto
aku pelik knpa ayah aku buat sedemikian, tp xpe aku mesti la nk cemera
so ayah aku ckap klau nak cemera jgn menyesal kalau adik dpat moto
aduhai! aku pening x tau nk plih ape.. kalau aku amik cemera bila dpat job duit tu leh bli moto
tp nk pergi sana sini xleh la..
and kalu aku amik moto boleh bawak jln2 pergi sana sini.. tp cemera xdpat la aku merasa
aduhai.. smua ada tp.. mcm mna nie...

y KEENAM!
aku nak cerita pasal team SLAYERZ
team aku telah bercadang nk buat satu lagi hobi baru.. iaitu "INDIE BAND MUSIC"
aku dgar jepun agak pelik la tiba2 nk buat band so xpe.. kita orang bersetuju je.. aku sbgai permain second guitar.. skrang kita orang on the way mencipta lagu.. :D

y KETUJUH!
aku nak cerita psal kasut y aku minat and teringin nk beli.
SUPRA!!! yekasut yang aku minat and nk bli skrang kasut supra...
masa aku pergi KL aku ternmpak kasut tu and kasut tu mmg gelimor...
so aku try pakai... fuh!! mmg smrt la warna pun pink and brown.. hargnya boleh tahan..
rm150 yang murah rm80..
wlauppun aku tetap nk bli gak.. tggu je la duit PTPTN nie..haaa

y KELAPAN!
aku nk cerita pasal fashion korean
aku mula minat fashion korean, skrang kat mana2 kedai butik ada fashion korean...
ada satu baju tu mmg smrt gila... mmg tertarik la aku nk bli baju tu..
oh baju fashion korean tggu k.. x lame ag aku bli kau...
tggu jela duit PTPTN

y KESEMBILAN!
aku nak cerita pasal music
Skrang aku dah x main lagi lagu melayu.. haaa
good bye lagu melayu... :D skrang aku layan lagu korean and English
y english pon aku x bape sgt la.. yang aku lbih layan skrang lagu korean smpai kat fon aku pon bnyak lagu korean .. haaa
smpai terhafal2 lagunya and dancenya.. haa
kegilaan aku dgn music korean.. heee
smpai mak aku pon pening ngn anknya nie...

y KESEPULUH!
aku nak cerita pasal gadis..
hari ahad aku pergi melaka ngn mak aku and kawan2nya.. aku x tau nme tmpat tu ape..
aku tmn dorang bli belah.. peh! punya bnyak dorang blih barang!! PEMBAZIRAN BETOL..!
maklumla 3hb nie dorang pergi genting.. sungguh ku jlous..!!
sedang bejlan2 kat pusat beli belah aku ckap ngn mak aku nk g tgok kasuh and baju...
sdang jln nk ke kdai baju aku singah la ke kedai bli air..
siap je air aku pusing la blkang tnpa aku berhati2 aku terlangga sorang budak pompuan..
hbis baju aku basah.. huu dye say sory and tnya ok ke x..
so aku ckap je la ape y dye tnya.. so nk cover bengang aku pon blah la..
so smpai je kat kedai baju tu aku tgok2 la baju and kasut... tbe2 pmpuan tu dtg ke aku and bg air blog yang aku xdpt minum, dye kata sbgai gnti so amik jela and smbil tgok baju smbil berbual ngn dye.. ( sweet gila pompuan tu x penah lagi pompuan buat kat aku mcm tu ) .
msj mak aku mak kata lom balik ag.. so smpat lagi untuk aku date ngn pmpuan nie.. so aku ajak la date kat satu tmpat tu.. rupanya dye bawah umur aku stahun je.. aku smpat tnya nme , umur and warna kegemaranya sbb time tu mak aku dah call ajak balik sbb hari dah nk petang.. huu
NICE TO MEET U ZIKAH... heee
( zikah nmpak comel berselendang and baju pinky )
* adkah jodoh itu dtg dgn sengaja @ tidaj sengaja?? ermmm *

= tu lah sgalanya dgn tajuk apa-apa saja.. bnyak an..heeee :D

MUAR TO KL ( audition mentor )


hai all...
hari nie tajuk aku muar to kl
selama nie aku x penah pg KL sbb mak aku x bagi. aku pon x tau knp huu
tp bila aku ckap pasal audition mentor mak aku ckap..
baik la pg lah tp hati2 jgn ikut budaya KL...
thnk mak izin an eone pg. hah!
so perjalan nak ke KL aku dpat duduk couple
bila nama je tmpat duduk couple, aku pon dpat la duduk ngn pompuan
tgok manis je pompuan tu berselendang b;baju kurung purple.
aduhai! mmg aku damn much warna purple..
so dlam perjalan nk ke KL dye mula tgur aku..
so berbual la mcm2 smpai gelak2 hahaha
bla bla bla bla bla bla
dye tnya single ke?? aduh xde soalan lain ke nk tnya???
aku pon jawab la mingle dye xpaham aku translate mingle is single..
so ye pon senyum jela, tiba2 minta no fon..
aduhai lagi la, so aku pon ckap la
"AWAK ad FB x?? kita chat kat fb ye, sbb bab2 no fon bahaya hope paham ye"
so dye kata ok amik email saya nie jgn lupa add tau..
so dye sandr an diri tehn x lame dye tido, aduhai sweetnya dye tido
nak je aku amik gmba curi2 haa.. bila smpai je selekoh dye tersmdar kat bahu aku
muka aku merah.. time ni aku terbayang and fikir sweetnya bila seseorang y aku syg wat mcm nie... heee dgn muka segan aku , aku pon kejut la dye, dye bgun dgn muka segan and tutup
muka.. hee
"SAYA XKAN LUPA PERISTIWA TU WAWA" hee
lalalalalalaalalalalal
smpai la KL, so aku call kawan aku dye kata ad kat kwasan situ ak cari pnya cari
fuh gila la, smkin bergaya team aku nie..haa
so dye bawak aku ke hostel dye and kenal an kawan2 serumah dye.. mmg msuk kepala la layan korang. hee
mula la bincang pasal persediaan untuk mentor, kata kawan aku( arm ) jom lepak smbil bincang,
aku pon ON je la jumpa plak kawan gurl sekolej so kenl2 then borang2..
dorang bagi support and doa an kita orang berjaya.. thank gurl!!
so kami mula la practice dance and vocal
tajuk lagu OH LA LA! KRU..
kami practice smpai la kol 2pg..
so balik je trus tido penat pnya pasal.ha!!
KRING!!!!!!
jam lonceng kawan aku bunyi tp aku tgok awal lagi pdhal strt audition kol 9.. so siap2
zappp zipp zoooppp
kita orang gerak merempit kat KL, smpai je kat SERI PENTAS..
aku tgok ramai gila orang, nie ke calon2 mentor?? huu
sdang aku berjln aku terdengar orang main gitar lagi hujan konklusi
aku pon ape lagi, dgn muka slamber aku tgur and berbual smbil2 tu aku sruh dye tnjuk ajar main gitar..
dye kata " BEB! HANG MEMG BGUS LA CEPAT TANGKAP!!"
aku terharu and suka dye kata mcm tu...!
"THANK ABG RAMMIE AJO AN AKU MAIN GITAR"
so kawan aku ajak jln2 kat dlam, aku ternmpak sebijik mcm yuna cara pkaian cara jln mmg mcm yuna, bila jln sblah dye ak pon senyum lah dye blas senyum tu..
audition dah start, amik no then tggu giliran...
aku tgok orang y aku kata mcm yuna tu, dye kluar dari blik audition.. aku pon tegur la mcm mna? dapt?? dye kata x sbb ajai yang jaga
aku mnjerit! ha!!
aku bg tau kawan2 aku bukan "EDRY ABDUL HALIM" tp "AJAI"
so bila giliran aku, aku pon ckap kat ajai,
"bang saya datang ngn team, boleh kami tunjuk bakat kami xnak persorangn..
dye kata
"boleh, tp kena sorang2 dulu then adik pg kan blik 03-01"
aduhai kena sorang2 plk xpe la aku nynyilah sorang2
kenal an diri then tgok camra katanya.. so aku bawak la lagu sofaz_janjiku
dye fill je ape aku nynyi dalam ati aku kata dye msti suka nie.. so bila dye kata stop je
dye kata ad x lagu yang tinggi.. aduhai! aku x tau nk bawak lagu ape aku pon blsah lagu
black_sofia jean.. so bila dye fill dye kata ok cukp,
adik x boleh bawak lagu tggi so dye nk lagu familiar
*maksudnya lagu dye reka @ lagu dye
so dgn jujur aku ckap sory bang sy x tau.. so dgn slmber gak dye kata terima kasih datang lagi
haaa aku kena balik..
bla bla bla bla bla bl bla
aku ngn team aku pg blik tu then jumpa lak ngn nuh hujan! aduhai! nuh hujan tau ape bidang menari... x pe la layn je la so kita orang bertanding dlm 3 kumpulan..
dorng nie mmg gempak..
satu kumpulan terkeluar kota orang dpt msuk ke semi2, time nie kita orang blur sbb x tau nk bawak lagu ape..xkn nk bawak lagu y same so kita orang fikir lagu adam_robot
nuh kata "NICE tp korang silap kalu korang ad baju group an dah meng"
so kitang orang x dpat masuk ke semi1(final akhir)
sedih gila dah la bukan edry yang jaga lpas tu xdpat ke final akhir huu
xpe la, so kita orang blah dari bilik tu then bergmba sana sini..heee

ada mcm gaya indie x??? heee

same x mcm faizal tahir???

happy slepas dpat peringkat 2

style tersendiri

we are the team SLAYERZ

lpas je kita orang bergmba kat seri pentas kita orang pg jln2 round2 the KL... and gmbo lagi....
lalalaa kerjanya mmg bergmbo je la

spe sangka xda ayam sebesar manusia
heee

beranikah anda mencium ular spertiku??

naga belaan die

harimau binatangku.. sme x gansnya??

kuda bitang kesukaannya

setelah bergmbo sana sini aku pon balik pulang ke muar... tu la serba sedikit muar ke KL... huu
walaupepun team slayerz dah buat terbaik..!!! walaupun x spat ke semi fainal akhir kita dpt ke semi 2,.... heee

AKU BUKAN AKU


YEAH!!!
skarang tajuk mmg sempoi.
"aku bukan aku"
yea dulu aku sorang y bolh dikataan baik, pendiam, pencinta wanita ( kononnya )
manja, sweet, pemalu adn bnyak lagi la aku x ingat ape orang kata..
but now
aku bukan aku yang dulu, skrang aku cuba berani an diri
aku cuba megaumm...
ah! mmg nie aku nanti an
aku x pduli lagi ngn dada aku ke ape ke kesihatan aku ke
aku peduli ape!!
aku bosan hidup baik,
hidup baik wat aku skit ati..
so bila skit ati better jadi budak ganas je trus..
bila aku cuba menganas, psti aku mula berdendam!!
mmg nie aku nantikan.... dgn cpe tu biar aku je tau...
aku x suka orang paksa aku, dgn ni buat aku nak maki,
aku x suka orang lain msuk cmpur urusan aku,
so warning!!
spe brani msuk urusan aku
aku akn ykin an kau la orangnya yang pling benci
aku akn pasti, aku akn ckap dpan kau
"AKU BENCI KAU"
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
so jaga2!!! WARNING!!!
(aku bukan budak2 lagi)

aku mula menganas!!!!
bgai an harimau digangu pasti ia mnganas...


(aku x tau knp aku leh jadi mcm nie, aku x tau spe yg ubah aku nie... so sory spe yang dah mkn maki aku and makn layanan aku tu, diri ini x dpat kawal mcm dlu sory ok!!)

17HB yang MALANG

17hb yang sial bg aku..
knp aku ckap sial..
hari ni bnyak bnda phit aku dpt x satu2 satu tibul.. mmg FUCK!
kisah bemula dari pg, pg2 dah kena bebel ngn atok aku..
sruh bgun pg pkul 5 aku bgun, sruh gosok bju adik, smlm mlm aku gosok..
ape lagi...?? so aku mls lyn aku trus gerak ke bustop tggu bus or teksi..
dgn hppynya aku dpt bus ke pontian..
aku naik je dye ckap nk pg mna,
aku pon ckap la nk ke bust10
dye boleh ckap sory la dik x smpai bust10 la..
peh!! fedup...!! dgn muka benggang aku trun,
tgu lagi ..
aku dpt teksi, tnya harga brapa. dye amik rm 6
KEPALA JUBUH DYE!! slalu aku naik 2.50 je ni amik 6... nk xnak naik jela...
smpai bust10 aku tnya taket ke muar, dye kata tggu bus nk gerak baru leh bli
ok la slalunya mmg mcm tu..
nie bus dah nk gerak, aku tnya ble leh bli anty tggu bus gerak.
kat situ gak aku maki,
"KEPALA HOTAK KAU, KALAU BUS DAH GERAK SERUPA AKU XPAYAH BELI SENGAL!!"
time tu juga dye bg tket,
bla bla bla bla
smpai la muar aku pon tggu la mak aku.. x smpai2 so think positve mak tgah keja nie..
aku pon pelahan2 jln kaki,
smpai la umah...
so.. ptg tu aku x tau nk buat ape, aku lyn lagu
sedp aku layn dgn cuaca sejuk tbe2 dpt berita buruk..
ermm x bnyak ckap aku pon diam je la...
diam dgn keadaan sedih...
bla bla bla..
smpai la malm..
mak aku ckap, xd kndraan nk balik..
so aku pon mls bnyak tnya pnjam moto kawan..
amik mak aku..
bwak pnya bawak dgn cuaca hujan
bammmm!!!
yeah!! akhirnya aku jatuh lagi..
bodoh pnya kereta!! aku mmg jerit kat situ FUCK LA LU!!!
ad ke patut aku dah dekat baru nk belok..
knp x aku dah depat kau, kau belok je??? mati kat situ kebumi kat situ je...??!!!
FUCK LA NYONYAH TU..!!
mmg aku doakan sme ape yang blaku kat aku hari nie...!!
so pendek kata 17hb hari malang bagi aku...
ok la xleh nk taip la tngan mengigil... OUT..!

NO MORE AGAIN

dgn mood yang baik trus jadi bad mood..
knp ye... myb ad brita yang bruk...
uwaaaaa~~~
sedih bila dpat tau..
tp bila fikir an balik..
myb ad sbb kot knp hang buat mcm tu..
dgn rela oden terima knyataannya..
so lpas nie myb oden xkn cari lagi..
nie la last bg oden untuk smua nie..
ermm x tau nk kata ape lagi da mood kurang baik..
x penah oden post pndek nie..
ermmmm
bye all
walaupepun oden msti buat biasa and terima knytaan...
ermmmmmmm

JOIN CONTEST B&W



"CONTEST PIC hitam putih PALING COOL !"


jum2 join contest ni...
nak tau lebih lanjut korang klik sini ...
klik2 jgn x klick...!!!
contest ni tamat
1 MAC 2011
pd kengkawan blog yg di tag...
jom join..... rugi klau x join... hadiahnya brupa wang tunai...
RM 100...



aku suka gmba nie sbb dye sempoi...
so aku try wat B&W..



WANITA YANG NAKAL

INFO WANITA NAKAL

*Wanita nakal tidak:

# Sering menelefon atau mengirimkan SMS.
# Bertanya di mana Anda atau apa yang tengah Anda lakukan. Menulis isi hati 'Kamu tidak cukup menelefonku,' atau, 'Kamu tidak pernah mencintaiku'. Ketidakpastian adalah aset Anda. Jangan biarkan Anda dicintai dengan mudah.
# Meminta lelaki berjumpa setiap malam minggu.
# Setuju dengan segala ucapan lelaki. Bila Anda tidak pernah mengungkapkan pendapat Anda, seorang lelaki mulai merasa bosan.
# Mencari atau mengejar lelaki turun di tiga tempat yang berbeza, lalu dia mengatakan akan mengajak minum.
# Marah ketika si dia tidak menelefon Anda selama empat hari.
# Atur ulang jadual Anda untuk menghabiskan waktu bersamanya.
# Menjadi kasar kerana perhatiannya berkurangan. Tetapi tidak bererti Anda harus berkompromi dengan itu.

*Seorang wanita nakal akan:

Menyelamatkan diri dalam keadaan yang sukar

Antara menjadi intimidasi dan kebebasan dengan menjadi feminin, diam-diam wanita nakal selalunya kuat. Bila Anda tidak mengirimkan isyarat dengan jelas mengenai kekuatan dan kelemahan diri, maka pasangan tidak akan dapat membaca diri Anda.

Dan ketika seorang lelaki tidak boleh membaca seorang wanita sepenuhnya, ia menghormati kelebihannya. Ini bukan soal sikap, ini tentang pengendalian diri. Seorang wanita dengan kawalan diri memiliki kekuatan yang membuatkan seorang lelaki hidup.

Tak ingin menjadi kedua
Jika Anda menjadi orang kedua dalam asmara, maka Anda akan memastikan diri menjadi pilihan pertama. Jika dia bertemu dan tergila-gila pada Anda, maka perempuan lain harus mengalah.

Jika Anda nombor dua untuk waktu yang lama, itu bererti ada "terlalu banyak ratu di istana." Kemudian, hanya berjalan keluar. Dengan tenang mengatakan padanya hubungan ini "tidak lagi menarik" dan berharap dia beruntung (dalam urusan asmara).

Ini tentang harga diri dan martabat, dan akan membuat Anda memiliki nilai lebih di matanya. Seringkali, hal ini akan membuatnya memprioritaskan Anda. Jika tidak, hal itu tidak merugikan Anda.

Bahagia dan positif

Nilai diri sendiri dan ketenangan fikiran menjadi hal utama dalam diri Anda. Tidak pernah mengejar kebahagiaan di luar diri Anda. Yang paling penting adalah cuba untuk tidak memberikan energi kepada orang lain mengenai fikirkan Anda, tetapi menghilangkan kekuatan diri sendiri.

Jika Anda merasa baik, yang lainnya tidak lagi dapat mengendalikan diri Anda secara emosional. Ini semacam ketenangan diri yang sangat menarik.

Mengejar mimpi sendiri

Fokus kepada kepentingan di luar hubungan. Dia boleh tahu Anda peduli kepadanya, tetapi tidak perlu tahu berapa banyak.
Lelaki tidak ingin bersaing dengan laki-laki lain untuk mencuri perhatian Anda, mereka ingin bersaing untuk waktu Anda kerana Anda tidak menunggunya selama 24 jam x7 hari. Ketika dia tidak boleh mengendalikan mental Anda, maka Anda menjadi jauh lebih menarik untuk hidup berbahagia dengannya.

MATHEMATICS


hai all...
hari ni eone nk cerita psal mathematics...
sebut je psal mathematics aq trus lompat...
bgaikan dpt hadiah..
tp aku lompat bukan kerna suka tp x suka..haa
pening gila ad je nk mengelirukan aku...
tp ni kisah dulu la skrang aku mula minat sbbnya mathematics nie x lah susah sgt
hfal fomula sudah dpat la jwpan yang penting jgn keliru ngn soalan..
bnyak juga aku plajari ilmu mathematics nie.
ad tambah la darab ye kali and bahagi
yang paling aku suka sgt ad kuasa2..
wa!! bab nie mmg aku minat..
x tau knp myb mudah kot...
kot lah...
smlm aku tolong adik aku buat math mmpunyai formula kuasa2..
aku buat punya buat punya buat..
aku dpat idea..
aku try buat formula kuasa tu lain dari y lain..
mula2 x jadi sbbnya hanya fikir skali je..
aku try fikir lagi ......
WAAAALAHHHH!!!
akhirnya jadi gak...
kita tgok hasilnya......

nilah hasilnya...heee korang mesti pelik an knp ad tulisan saya= gamba tiger ngn punca kuasa 2 tu...
ok biar ku jelasin...
SAYA=TIGER (2)
bermaksud eone secomel dan segarang tiger..
heee
tu je mudah an...
x penah aku terfikir mcm nie bolh timbul.. haaa
ni lah FORMULA AKU...
bak kata ayah aku
(biar kita lemak ape jua pon tp yang penting creative msti ada)
aku suka gila dgn ayat nie.. heee
ok la lau ad bnda baru akn ku update ag...
out ......

~The Broken Heart~


Cinta memang sulit dimengerti, cinta bisa membuat bahagia tapi kadang membuat sakit dan patah hati, seperti perasaan hatiku saat ini yang tertulis dalam puisi sedih karena disakiti cinta.

“Sedih”

Sedih ku disini…
Menangis ku sendiri…
Melayang semua angan indah ku..
seakan hilang bagaikan debu..
Hanya tetesan air mata yang menemaniku..

Tidakah kau sadari,, hati ku yang terluka pedih??
Pedih meratapi semua puing hati yang takkan mampu terganti..

Ku mulai lelah..
Ingin ku berlari dan pergi..
Tinggalkan semua yang menyakiti..
Ku mulai penat dengan semua penderitaan yang tiada henti..
Biarlah semua orang berkata apa tentang ini..
karna sesungguhnya hatiku tlah terkubur sepi..

Sepi..
Ku hanya berteman sepi..
Menikmati indah bayangmu disini..
Sendiri..
Ku terperangkap disini seorang diri..
Menyusuri langkah kaki..

Hilang..
Semua kan hilang,,
Dan takkan kembali lagi..


Puisi ungkapan hati saat cinta menyakiti, saat cinta tak lagi terasa indah, hanya air mata kesedihan yang kurasakan tertulis dalam Puisi Sedih karena disakiti Cinta.


by : Eone Emorashi

TAKADATAJUK!!

salam 1 blogger
harap smuanya bik2 saja
hari nie eone tulis tnpa tajuk
sbb bnyak sgt yang berlaku
sedih, kecewa, sakit and mcm2lah..
nk cerita satu persatu mmg pnjang mcm essay so cerita mna yang mampu je.
smlm iaitu 9HB mlm 10HB
bnyak bnda yang berlaku
slah satunya kemesraan.
spe x jlous an klau orang yang kita syg tibe mesrngn orang lain..
like me. aku mesra ngn smua orang
x kira dye tu spe, jenis mcm mna k ape k aku x kisah.
aku layan je, tp pda msa yang sme.
jlous si dia dtg, kata orang jlous tndanya syg
aku suka ayat tu.. hee
awak bukan sy nk buat awak jlous ok, sptutnya sy yang jlous ngn awak.
bukan awak.. tp xpe la klau awak rasa sy nie menyusah an hdup awak xpe lah
im go on.. sy msj awak x blas thnk positive awak tido.
ok la xpe, tp sy harap awkk bls la msj sy tu..
plszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
nie dah start cuti, nk im nk b'internat pon x boleh
yang boleh msj.. so msj pon awak buat donnoh je..
ermmm xpe lah bak kata awak
"kalau aku rasa nk blas aku blas, kalu xblas mkna hati tgh skit lagi"
thank wak... :D aku suka ayat dye nie..
sgt22 sukA...
ok la out dlu... aku pon x tau nk ckap ape sbb xd tajuk tu yang payah.. so thnk a lot ye..

p/s: satu je sy nk bg tau awak, sy jlous bila awak bersama sidia and mcm mna ngn sy adakah kita ni mcm y dirncng or sbliknya??
kalau awak dpt jwp soalan sy, sy trima je..

RISAU + SEDIH

yah!! berjumpa lagi
didalam cheritahaku,..
dgn tajuk kat atas "RISAU AND SEDIH"
ermm.. bnyak sgt ari nie eone risau and sedih..
aku pon x tau knp ngn aku semnjak dua menjak nie..
bgai an baldi penuh takungan air hujan
smlam sedih and kecewa ari nie risau and sedih
aku rasa bulan 1 thn 2011 nie kisah psal sedih aku agaknya..
ermm alang2 tajuk aku pon sedih so kita layan fill music sedih....


video

fill x..heee ok la eone mula bercerita...
pg2 bgun tido, dgn bdn panas dah dgar cerita sedih..
psal ape,
sorang bro dtg kat aku mula cerita sedih.. bukan aku xnk tlong,
tp aku ad exam soknya, kalau aku pandai and bijak dah lame tlong nie... nie tidak....
tlong la pham k aku bukan orang bijak mcm kau...
so aku x suka orang ckap dpn aku
"mgkin aku x penting dlm hidup kamu"
ayat nie buat aku rasa sedih and sakit dlam...
klau dgar ayat nie pasti aku diam tmpa kata
cuba ayat nie aku ckap kat kau..
ape kau rasa???
nie cerita sedih..
kali nie ceritanya double plak..
sedih + risau
kisahnya ptg, aku msj dye mcm biasa.
dye kata nk kluar ngn kawn nk tmn kawan
ok la xpe, dgn hrpan klau balik 2 bg tau..
tpat pkul 5 lebih aku msj lagi..

diolog :
aku : kat mna??
dye : kat kolej ag.
aku : x balik ag??
dye : lom ag tgh tmn kawan, jap ag kot balik..
aku : ok la lau mcm tu hbis nie buat ape??
dye : tgh berbual ngn laki nie.
aku : ok...

aku stop msj sbb aku xnk gngu dyeorang berbual.
and aku xnk kcau dye happy ( jolus?? ermm )
so aku tggu dye inform nk blik..
dkt pkul 6 msih x bg inform
hati aku risau sgt.... mna kau pergi mna kau mnghilang???
dgn fikiran positive myb dye xd kredit or tgah enjoin ngn kawan dye..
so xpe biaar je la..
dkt pkul 8 msih x bg inform..
hati aku risau gila, aku try call
aku call alhamdullah dye x agkat,
sedap ringtone dye....
sedih gila, entah la aku x tau nk kata ape so biar je la
aku harap kau ok je...
aku harap kau dah smpai umah..
ok la x larat nk tlis badan pans gila + sok ad exam..
stdy..... wish me luck tomorrow..
thank... heee OUT,....

APAKAH SEMUA NIE???!!

smua indah, semua chantik, bau masam pon jadi wangi
tp dlm smuanya ini hnya toping je..
smua jadi buruk, busuk, hodoh....!!
apekah smua nie...!!
berbalik pada tajuk yang tah ape2 ni...
aku rasa mcm xde ape2 lagi la..
nk mkn pon susah.....
aku ingat hari nie hari yang leh wat aku gembira...
tp.....
ermmmm...
kisahnya bermula pagi pkul 10 tdy, prut lapo...
aku x tau nk mkn ngn spe, tgu broder tp ermm....
xpe aku pham thing positive..
kwan ajak, syukur la dpt gak merasa nikmatnya mkn bila prut lapo...
huhuu..
tp entah knp aku lapo lagi, hari ni boleh di kata an aku kuat makan...
tah angin ape aku hari nie.... heeheheh
so terpaksa tahan lagi smpai kol 1 lebih, smntara aku tahan lapo,
aku main game... smpai leka..haha x ingat lapo ..syok je..hee
dlam msa yang sama aku hnya mmpu lihat kau dari jauh je,
ist ok la smua tu,
sbnarnya nk bg smthing kat dye sbb aku dah jnji nk bgi dye sesuatu..
tp tgok dye, bz ngn mmber and study xkn nk msuk cmpur.. x baik lak..heee
so tggu je la, time kau amik exam... GOOD LUCK!!
so dlm hati aku kata tggu la dye hbis exam baru bg brangnya...
so smntra tngu dye hbis exam, aku g la mkn lagi, nsib broder aku ad.. tp
entah la... xpe lyn je...
smbil dgar cerita si senah dgn akak dye..
(oi!! akak eone tu...huu jlous)
so hbis mam balik la xkn nk lpak lak an..
pg la leb dgn jiwa yang kosong layn movie korean....
hahah lawak gila..... mmg menghiburkan hati....
then kau masuk leb wa! dgn hati yang ringn nk bagi brg tu, tp x lame dye blah...
tgok pon x... ok xpe la
myb hari nie hari mlng aku kot...
erm.. hjat x ksmpaian.. aku try tnya "why"...
ermmmm....
bgai an " HARIMAU LAPO TP KANCIL DPT MKN DLU"
suruh tnya orang lain lak, aku suka dari mulut sndiri dari mlut orang
myb aku bkn orangnya kot.. so xpe la biar je la...
ape yang sedih skrang, aku xdpt bg ape y aku hjat an....
aku buang bnda tu, sbb kalu di simpn mkin busuk..
selamt sudah bnda tu dlm tong sampah.. :'(

knp aku letak gmba pelangi???
sbnarnya bnda nie la y aku nk bgi..
aku dah lukis gmba pelngi ni untuk kau,
nie la senyuman buat slmanya...
tp senyuman tu x slmanya
syuman menjadi muram di tong smpah..
(HOPE KAU SUKA YE TGOK GMBA NIE, SENYUMKU BUAT MU)

"hari nie smua orang nk berdiam, so xpe la myb hari malang kau hari nie"
thank all :D

P/S : SORy ye lukisan tu dah pon kotor sbb tiada makna lagi lukisan tu..... and sory eone xd maksud lain nk sedih an korang and degki, nie luahan isi hati....... ermmm out!!!