CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

Dalam Kesedihan Tetap Happy

KONICHIWA!!

sedang lena eone di buai mmpi, eone di kejut oleh si dye... si dye mnyatakan yang dye nk singah muar nk teman an kawan dye wat 3D.. Tp yang specialnya, si dye nk bawak budak kecik yang eone slalu tersebut2...punya la xcited eone dapt dgar mcm 2,
eone terus mandi2 and siap2 nk pergi kolej ( yang pnting perfume tu xkan lupa pkai )
zapzipzapzop......sampai la kolej...
si dye lom smpai ag sbb dye kata dye smpai lmbat so eone kene tggu dye..
smbil tggu smbil ku prepare bi untuk persentation..
.
T
I
T
A
P
T
O
P
.
smpai la dye dgn bawa sorang budak kecik ( alooo comel gila ). eone salam budak comel 2.. peh!! pnye lembut tgn mcm mayakarin ( cakap mcm penah salam je ). leps tu si dye nk nik atas dlu sbb nk teman an kwan ddye wat 3D.. si dye kata kalau nk jumpa pg atas leh layan budak comel nie..
so eone sruh dorang naik dlu... agak lame gak eone di lobby and mmbosankan.. eone pown naik sbb nk layan budak comel 2..heee
x lame si dye kata dye ad kat bawah ( agak penat gak la trun naik dgn menahan kehausan ).
eone pun berlari sana sini, jumpa si dye , budak comel and kawan dye(sue) kat bawak tgga..
di situ mula la kegembiraan eone datang sbb dpat jumpa budak comel 2 skali lagi..hee
eone suka cubit pp dye tembam gila...heee bukan eone skdar cubit pp je tp eone siap mntak budak tu kiss lagi... aduhai!! sweet gila!! smpai an beg aku jatuh...hehehe
( time nie mmg eone mmg xleh nk cover kegembiraan dapat kiss )
tapi an ad budak jelous and budak tu mntak kiss slepas budak comel tu kiss eone..heee
( sue kesian dye tau, penat bibir dye kiss orang )
tp dalam kegembiraan eone pun ad sedih gak sebb xdpat kiss dari si dye ( gatainya eone nie ).
bkan je xpat kiss dari si dye tp eone juga x dpat bergamba bersama..huuuu
dah la jumpa kadang2 bin jarang2.. nak wat mcm mna ecited pnya psal smpai an lupa bergamba..
tp xpe eone tetap happy...........
lpas je kita orang buat edingan kegembiraan, si dye and budak comel 2 pun balik...huuu
bye wahai puteriku...bye wahai adik ku.....

nilah orangnye yang eone ceritakan.
mcm mna?dua2 comelkan??
si dye bernama ZURIHAH
and budak comel 2 bernama EYAD
( thank buat eone happy, rindu korang sangat2...muaaahhhhh!! )

...SARANGHAEYO....

Panggilan Hangit

Sape yang pernah kene panggilan hangit? Haa... Ni eone nak cilita sikit pasal panggilan yang bukan stakat buat eone jadik hangit, terOs hangus tggal debu* Sakit ati eone masih bersisa. Eceh!!!

***************

Pagi yang rilek bangun awal, rasa hati maO mengcOntact orang yang tersayang. eone tekan-tekan numbernye sebab xsave. Pe barang save-save number maen ingat-ingat baru best bai... KalO 1000 cOntact sume igt. PerGh gasakkkk... Mau bersilang bersimpul serebrum eone. Keh3

Pendek cilita, eone dail number orang tersayang sambil dengar ringtOne dia yang xsedap! Tettt tettt... Tett tett... Xde sape yang angkat tapi masuk vOicemail. Begitulah ceritanye.

Goyah hati eone! Pe pasal gurlpren eone xangkat kOl eone dari pagi lagi. Gundah gulana cume onoe sOrg je yang taw macam mane. eone sedapkan ati eone pikir xde ape yang jadik. eone terOs telepOn lagi. Xdapat jugak*

Bile malam eone dapat kOl dari gurlpren eone tu pOn number dari public phOne. Sentap eone bile die kate henpOn die ilang xjumper eone yang serabai surO die ingatkan semule mane die letak henpOn die. Bukan 1, ntah da brape ketul henset die ilang eone dah xbley kire. Paling kesian, die baru beli enset baru. Aih ilang lagi? Asek-asek ilang, barang cmtu punye pnting bley ilang. KalO eone yang ilang cemane -eceh eone sempat amek pOrt nak tacing-tacing-

Sehari setengah eone xdapat cOntact gurlpren eone, eone gOyah sampai malam esOknye eone dapat satu kOl dari number die, eone hepi terlajak!!! Girang gumbira eone angkat kOl laju-laju.

***********************

Eone = Elo awak!!! Da jumper tipOn da??? - sepantas halilintar eone cakap tnpa bg ruang pade pemanggil untOk bercakap

Pemanggil = ElO sape ni??? - suare besaO macam beruang bikin eone sentap. Tu bukan suare gurlpren eone. gurlpren eone xkan jadi tomboy plak...?? pelik bin anih....*

Eone = Eyh, awak nape sOre awak cmni??? - eone da kepelikan semacam

Pemanggil = HellO... Ni sape ni??? - sOre beruang tadi memanggil

eone yang baru nOticed tu rupenye bukan gurlpren eone mule gabra. Cover-cOver sambil tanye sape yang tengah kOl eone tuh gune henset gurlpren eone.

Eone = Sape ni???

Pemanggil = Ni saye ni terjumper henset ni sape punye ye? Saye nak pulangkan balik malam ni. Terjumper kat ***sekian-sekian***. macam mane ea saye nak pulangkan balik henset ni??? Boleyh surO gurlpren awak datang amek kat sini???

Eone = Owh yeke? Tu henset gurlfren saye. Xpe saye kOl die gtaw ea?

Pemanggil = Ok ok, xpe la kalau macam tu nanti saye kOl semule ~~~~~ LETAK!!!

Kelam kahabut eone try cOntact gurlfren eone nseb baek die ade tipOn lame satu lagi. eone pOn ekspelen kat die bla-bla-bla... sOk-sek lebeyh kuang then die ~~~~~ LETAK!!!

Seminit dua trOs ade kOl dari pemaggil tadi. Tapi dah laen ceritenye.

Pemanggil = HellO... Saye xdapat la nak pulangkan henset tu malam ni. Saye ade hal tolOng bgtaw kat gurlfren awak ye. Bla bla bla gua ok jer then pemaggil tu trOs ~~~~~ LETAK!!!

Xsempat eone berpikir trOs eone kOl semula gurlprene eone gune number lagi satu ekspelen pulak kat
die.

Eone = awak... Orang tu kate die xbley bg malam ni la sebab pe ntah tadi bla-bla-bla sekian-sekian*

Si dia = HellO... Sape ni ye??? - Suare macam pernah dengar tapi di mana ya... Serupe suare pemaggil cam beruang tadi*

eone berpikir sejenak tapi tersentak jantung eone bile dengar ketawe berdeQah-deQah si die. Hangin eone 1 badan. Tmbah plak gurlpren eone tiru suare eone tengah gabra ulang balik dialOg eone dengan si pemanggil tadi. Penyamaran yang baek!!! eone xkenal langsOng suare gurlpren eone sendiri. Memang macam beruang!!!

Rupenye cepat je die ~~~~ LETAK!!! sebab xtahan nak gelak. HampaGasss betOl sakit hati eone sampai eone gila tumbuk kat dinding. eone dah xmacam eone. Kegeraman eone dah mencapai tahap meksima sampai semput eone marah tapi gurlpren eone gelak xmaO brenti. Sadiz giler.

***********************

Ade x gurlpren orang laen kenekan bf sendiri macam die tuh???Tu baru sikit!!! eone blOm citer episOd laen gasaaakkkk eone memang bley jadik darah tinggi kalO die kenekan eone!!! Naseb eone sayang :D


last si dia ckap kat eone PADAN MUKA..!!

(cerita zaman sekolah.. mmg kenangan gila....)

Macam Mana Eja?? (How to spell)

A taxpayer called up the LHDN (Inland Revenue Board) in Terengganu, and asked for Form B. The LHDN clerk who answered the call asked for the address to send the form to. The conversation goes:

LHDN CLERK: "Boleh bagi alamat encik?" (Can you give me your address?)

TAXPAYER: "Hantar ke Ranhill Worley." (Send to Ranhill Worley)

LHDN CLERK: "Ranhill... eja macam mana?" (err... How to spell Ranhill?)

TAXPAYER: "R.. for Rumah... A for Ayam.. N for Nangka... H for Holland ... I for itik... L for lain-lain...." (Spelling)

LHDN CLERK: "Ok.. nanti kami hantar ke alamat tu" (OK, we will send to that address...)

After waiting for a week, the form arrived - have a look at the address on the envelope!!!


Jangan tak percaya!
Gelak jangan tak gelak!
Ha ha ha!

Gurauan Or Cari Pasal

Semalam, eone round2 1 taman.. smasa eone round 2, eone terdengar 1 kekecohan kat rumah tu.. eone ape lagi prgi la tnya jiran dia. "kenapa dorang kecih2 sgat makcik", "entah la nak, mereka 2 mmg mcm 2 dari sebelum nikah smapai dah nikah kecoh x sudah2".. eone pon blah dari makcik 2 and dngar perbualan dan gurauan mereka.... dengar2 punya dengar punya dengar eone gelak...haaaaa~~~ knpa eone gelak?? nak tau knp cba bce gurauan ereka yang sempan aku rekod...heeee

Gurauan sebelum menikah dan setelah menikah :

Before marriage. Darling here.. darling there...
After marriage. Baling here... baling there..

Before marriage. I die for you. . .
After marriage. "You die, up to you. "
udah lama married. You die I help you!

Before marriage. You go anywhere. . I follow you.
After marriage. . You go anywhere. . up to you .
Lagi lama married. You go anywhere better get lost!!

Before wedding you are my heart, you are my love"
After wedding "you get on my nerves. "

Before wedding "you are sweet and kind just like Cinderella"
After wedding "you are worse than godzila"

Before wedding Roses are red, violets are blue. Like it or not, I'm stuck with you
After wedding Roses are dead, I am blue. You get on my head, I will sue you

Before wedding Every makan he brings you to Shangri-La
After wedding You want to go, he says you wait-la

Before wedding She looks like Anita Sarawak
After wedding Don't know whether katak or biawak

haaa~~~ mmg lawak gila la... eone harap kamu semua janganlah pula buat semua perkara di atas. nak gurau biar berpada2 ok...!! heeeee~~~

Dunia Cintaku

CINTA...??? ermmm ape yang specialnya cinta???
ok lah meh kita tgok kisah cinta eone mcm mna...layz........

hai!! sy muhammad reduan hang tuah tajuk saya ari nie cinta....erm... ape nak diceritakan ye?? ok la kita prgi balik pada zaman dlu2nya ok....! smasa darja5 eone telah terjebak dlam dunia cinta, dlu cinta eone manis je bak kata orang "ketut pon wangi lah!" nak tau mcm mna eone usha awek?? jom kita bace dialog...

eone : hai, wak....
gurl : hai...
eone : awak nk cikit x jajan sy baru beli?
gurl : xpelah, sy malu..
eone : amik la jgn malu2....
gurl : boleh ke..??hee terima kasih...
eone : sama2....heee

ni slah satu cara eone nak usha awek msa darjah5..heee x lame kmudian, keesokannya dye pon tegur sy..

gurl : hai awak...
eone : hai sy..
gurl : sy ad benda nak bg kat awak...
eone : apa dia?
gurl : ambik la surat dari sy..bace surat ni bila dah smpai umah baca tau..
eone : baik wak...terima kasih.
gurl : sama2...heee

sampai je kat umah eone trus bukak surat yang dye bagi...eone terkejut dye tulis.."awak bleh x sya nak couple ngn awak, awak comel sgat dan sweet sgt.
(pecah kace pecah gelas dah bace harap balas)"
hee ske betul eone bace pntun dye..hee 2lah cinta eone masa dajah5.....heee

*************************************

umur meningkat tingkatan3, eone mnat pada awex nie..dye pnye gaya peh! kalah laddy gaga..
eone jumpa gurl nie kat leb, eone dgr gurl nie pemalu and x ske ckp ngn lelaki.. btol ke??
lantak la x kisah, eone nk tgok gak betol ke kata kawan2..
eone mula rapat ngn dye wlaupun time tu kali pertama berbual ngn dye...

eone : hai, sorang je ke??
gurl : hai, ermmm (senyum)
eone : awak bace buku ape?
gurl : mathematik.. knp minat ke?
eone : erm nk kata mnat 2 xlah sgt .. heee
gurl : oh ok la lau mcm 2 sy nk masuk kelas nie ok bye..salam
eone : dah nk msuk ke? baru kol bapa lonceng lom bunyi ag..

gurl tu terus naik kelas. tinggal eone bersendrian di leb...so tanpa buang masa eone pon naik la ke kelas smpai tamat kelas.. dlam perjlanan na ke bilik guru untuk anta buku nota. eone ternampak si dye pun ad kat dlam bilik guru. so dengan bangga dan dengan gaya ku. eone masuk dengn sopan..heee... bila dye kluar je eone pun cepat2 kluar kejar dye..heee ape lagi eone pun ckap la....

eone : hai, bleh balik same2??
gurl : hai, erm bleh kot
eone : ish ad pulak main kot2...heee lupa lak nk tnya spe nme awak..
gurl : nme aisyah..
eone : sedap nme 2 nme sy eone..
gurl : cute nme tu.. bleh sy tau knp rpat ngn sye??
eone : oh! sbb sy nak berkawan dgn awak..
gurl : oh ye ke.? lau mcm tu bgus la..ok lah awak ayah sy tggu kat dpan 2..ok bye..
eone : hati2....

keesok an nya dye tegur eone kat leb..

gurl : hai, eone..
eone : hai.. eh! duduk la
gurl : erm... sy duduk dpan awak je la...
eone : erm xkisah jnji duduk..heee
gurl : awak bace buku ape??
eone : oh ni...!! ni buku pndidikan seni..
gurl : mnat ke??
eone : ish! mstila jiwa seni..heee
gurl : wa! lau mcm 2 bagus la..sy ske orang yang berjiwa seni... sok jumpa sy kat leb pkul 9.30 am ye...heee
eone : oh! ok...(hairan)


eone pelik knpa dye leh ckap mcm 2...tp xpelah myb ad peluang untuk eone rapat ngn dye...heee keesokannya di leb eone keseorangn menungu dye...

gurl : hai wak..lame tggu??
eone : xlah...tp ad la lame juga..heee gurau je
gurl : gurau lak, awak tau x knp sy sruh awk jumpa sy..?
eone : mna sy tau lau awak x bg tau...
gurl : sebenarnya sy nk sruh awak ajo melukis kat sy.. bleh an??
eone : bleh je..x kisah.. heee

time nie mmg sweet la pada eone...duk sblah step by step ajo dye... dye mula pndai melukis...alhamdulillah akhirnya dye dpat melukis dgn chantik... dlam beberapa hari dye hilang tnpa disedari...prgi leb xd...amat sedih and risau jugak... kawan dye dtg kpada ku lalu mmberi 1 keping smpul surat.... balik je rumah eone mmbuka surat lalu baca.. bnda yang sme terjadi eone terkejut ..surat itu tertulis "awak.. maff ye sy xdpat jumpa awak kali ni sbb sy mengalami skit dada.. :'( sy nak bg tau awak satu benda yang amat menjiwai hati sy. yang sebenarnya sy suka awak, sy tertarik bila awak bergaul ngn sy awak ajo sy melukis.. sy suka boy mcm awak peramah.. tp mlangnya kita xdpat bersama sbb sy x sempurna. :'( tapi saya tinggalkan lukisan sy sebagai tnda trima kasih... saya sayang awak!!!"
gurl 2 hilang dari pndanagn eone......... nie lah cinta eone masa tingkatan3...heee

************************************

almak!! eone semakin tua....umur pon dah 19 tahun.... ape kali ni cinta eone yang dtg??? heee kali nie cinta eone dtg dgan kemunculan seorang wanita yang comel and sweet...
ape yang berlaku sebenarnya nie?? cerita ini berlaku gurauan yang tidak sengaja....
gurl tu tgah bli air tin kat peti tu, eone pown bergurau la dye hnya snyum and gelak ketawa..
perbualan kami semakin rapat tapi pada saat yang tidak dijagkakan..........
pagi tu di tmpt itu tlah mengadakan 1 event... jdy di sini hnya eone ngn si dye je sntiasa rapat...
ish! cerita pnjang pon x sdap lau xd dialog...hee ok la jom bace dialog..

eone : hai wak nak gngu bleh??
gurl : hai lau x bleh mcm mna?? hee
eone : xleh xpe la xnk gngu.....:(
gurl : alooo mjuk lak dye...heee
eone : awak free x malm nie??(ajak mcm nak pg date)
gurl : malm nie?? erm free kot knp??
eone : eone ingat nk msj 2 pon lau x bz...
gurl : oh!! bleh saja.....
eone : ok thank...heeee

malm itu kami smua blik dari event, so malm pkul 11.30 eone start msj dye...

eone : "salam...nk gngu"
gurl : "w'salam... gngu la"
eone : "tgah buat ape???"
gurl : "tgah baring kat katil"
eone : "awak...sy nak bagi tau awak sesuatu leh x"
gurl : "ape dia??"
eone : "sbnarnya.......eone suka kat awak....."
gurl : "ish! jgn merepek la...malm 2 mcm nie awak leh gurau lak!"
eone : "sy x gurau wak....tp sy mmg btul2 suka awak....."
gurl : "ermmmm(terdiam seketika and x bals msj)

keesokkannya di tempat yang sme mmpunyai event yang sme. so eone mmbuat prancgn untuk bergmba bersama...jadi dye pon setuju...alhamdulillah, akhirnya dpat gak bergmbar ngn dye...amt sweet time 2...bnyakk gak kami amik gmba. dekat 1001 pict..haaaa......
smbil bergamba smbil berbual....

eone : awak kenapa smlam awak x blas msj ??
gurl : sory la tertido..
eone : ok xpe sy fham....ermm..
gurl : psal semlam 2 bleh akan di pertimbangkan ye..heeee
eone : ok wak! heeeee

Heeee...so apakah akn berlaku pada cinta eone kali nie??? kita sma2 menanti...heeeeee

Perbezaan (Dulu -> Zaman -> Sekarang)

asalamualaikum... nama ite muhammad reduan hang tuah sye budak baru belajar melukis.
ite an nk cerite ckit tentang ite bljar melukis dari mna ite pndai mlukis and kenapa ite mnat mlukis... heee... masa ite darjah 4 kan, ayah ite celalu lukiskan untuk ite, mak plak celalu nyanyi an untuk ite... bila ayah lukis mak nyanyi.. cweet cgt..!! (macam cholate chabbry)
step by step ayah ite ajo melukis dgn suara mak yang merdu ite layan smbil melukis...
ayah ite ketawakan ite sbb lukisan ite buruk... ite cedih sgt sbb ayah ketawa...
ni lah lukisan ayah ite ketwa an ite....:'(
(tau la x lawa..sbb baru blajar)

ite trus pg dapur sembunyi bawah meja... ayah pujuk2 ite ckap "xnk kwan".. ayah pening bila ite ckap mcm 2..haaa(padan muka). lpas tu an, mak pg dpur pujuk ite.. nak tau x knp ite cair bila mak pujuk.. sbb mak nyanyi an lagu untuk ite..hee....mak slalu nyanyi an lagu nie......

video
sedap an lagu nie...nie lah lagu yang paling ite suka ble mak nyanyikan....

Ble ite dah g dpan an..ayah ite mula mnja2 nite....heeee(x malu)

********************************************
sekarangkan umur saya smakin dewasa..umur sy 13 tahun dah mula mnat dgn lukisan.. dulu chinta sya y pertama kertas, chinta sy y2 pensel dan chinta sy y3 pemadam..
semua orang pelik sebb sy seorang je chintakan lukisan dari manusia... heee... bak kata ayah...
"kamu nie ad jiwa seni" heee sy ingat lagi ape ayh ckap.. lukisan sy pon semakin hebat.. ayah selalu puji2 kalau x, dlu suka ketawan saya.. sekarang ayah bangga sbb sy pandai melukis...heee

nie lah lukisan saya...chantik an...chomel bear nie...

dan mak pula tidak hilang dari suaranya yang merdu mnyanyikan lagu untuk sy ....tp kali ni mak tidak nynyi lagi lagu budak kecik...tp skarang mak slalu nyanyi an lagu.....
video
nie lah selalu mak karok kat umah untuk sy... wow!! jgn main2 mak sy pown jiwa rock!!

setelah itu, kami semua terhibur dgan irama lagu mak nyanyikan...heee

****************************************
aku mningkat semakin tua...umur aku dah 19thun, kali ni hidup aku tnpa disisi orang tua..
aku hidup sendirian, belajar berdikari. aku belajar bnda baru di kolej dan di luar rumah..
tp aku tidak lupa pada hobi ku iaitu melukis, wlaupun di kolej skarang bljar mngedit..
hsil pembeljaran aku di kolej dan titik peluh aku belajar melukis dan mengedit....nie lah hasil kerja aku.......

nie lah hasil kerja aku...pada aku nie la kerja pertama aku melukis guna komputer..
(aku akan tunjuk kpda fmaly aku ni!!! biar dorang bangga)

dan suara mak pulak tidak lagi ku dengar...aku rindu dngn suara mak yang merdu..
tp kdang kala aku sering balik umah tengok mak dan kdang2 mnyanyi an lagu untuk mak.......

video
bila mak dengar lagu aku nynyikan, mak gembira sambil memelukku...
( gembira dpat hiburkan orang tua)


sekarang giliran aku plak menjaga mereka....hope dpat jaga mereka dengan sempurna...AMIN!!

**********************************************
sekarang eone sudah pown mmpunyai cita2 yang tiggi.. eone nak jadi seorang kartunis / designer... segalanya bermula dari lukisan...heee...!! ayah... eone nak jadi mcm ayah dlu seorang kartunis boleh ke eone capai?? insyaallah berkat doa ibubapa mesti termakbur...!!
mak bleh x ajo eone mcm mna nk mnyanyi dengan suara yang merdu?? eone nak jadi mcm mak..suara mak merdu sgat........ajokan ye mak.....
~I LOVE MYFAMILY~

Yang Terindah Dalam Kenangan

video

semenjak aku kenal si dia, dia slalu buat aku tersenyum sehinggakan hati aku tebuka untuk si dia.. dia seorang yang sopan, comel dan manis orangnya. apabila aku keseorangan dye la peneman dan penghibur hatiku, kita orang sering bergrau sana sini dan kdang2 mngambil pict bersama untuk kenagn bersama, mmg cukup indah sekali tetapi malangnya dia akn meninggalkan ku sendirian tidak lama ag.... :'( aku amat sedih sgt dgn apa yang berlaku tp nk buat mcm mna bak kata orang putih "sweet memories come only once".....

animation diolog :

hari ini awak menunggu saya sbb smlam kita dah jnji nak dating untuk hari last kita jumpa..

tp saya terpaksa bg tahu awak yang saya balik tumpang kawan...

awak sedih tnpa kata kerna penat menggu tp tidak dapat hasil...

sy pula kecewa dengan kejadian yang berlaku....

saya tnya awak blik ngn spe?

awak jawab balik sorang dan blik kg hari ini

saya terkejut dgn kata awak yang awak balik sorang sedngkan saya, sy balik tumpang kawan...

dgn rasa berat hati, saya balik dlu dan tngal an awak keseorangan...

dlam perjlnan sy amat risau an awak....

smpai sja di rumah, sy terus msj awak dimna...

awak bagi tau sy yang awak kat bustan bli ticket nak balik kg

sy sedih smbil bg tau awak bila lagi kita akn bersama lagi...?

awak pun tidak tahu, dkt 8bulan kat sini tgal ag bape bln je untuk sy ke dunia sy..

sy sedih bila dengar tp sy gembira awak ckap kat sy raya anty kita pkai baju sama warna pastu amik pict bnyak..

tp dlam kegembiraan itu sy tidak tahu entah bila kita akan berjumpa ag time raya..rumah kita jauh2..

sy tnya awk lma ke kat kg..

awak ckap tidak tahu kemgkinan mggu depan tidak balik sini...stay kg je...

saya sedih ble mndgar...dalam hati kata entah bila dpat kngn mcm dulu ag..

sy bg msj kat awak....."salam daku dalam hati mu"....

awk replay "salam syg mnyaygi dari hati ku untuk kamu"......

senyum apabila dye balas mcm 2........................................................................

sebelum awak pergi kedunia awak sy nak bagi tau yang sy sayang sgat2 kat awak, awak la orang yang terindah bg sy. sy tkut lau terjadi ape2 kat awak, di sna anty awak jgn nakal2 ye jga diri elok2... jgn lupakan kengan kita bersama ye wak.. awak la KENANGAN TERINDAH bg saya wlaupun ia cuma hanya seketika........................................................

Bulan Puasa Menjelma

hey assalamualaikum salam sejahtera
cheewaah ntah pape yg di merepekkan lah hahah
hah korang amacam berbuka ? syokk ? ;)
mesty lah ada mcm mcm pengalaman for puasa bulan ni kan?
yang baru belajar puasa , selamat di ucapkan
dan yang dah tua tua bangka masih dok ponteng , insaf insaf laaa
haha sorry kalau ade yang terasa . lgpun sampai bile kan nak ponteng,
dah besar kan? :D ngeeee. tp kan dulu mcm mcm pengalamn yang ade
lg lg dulu waktu mula mula nak belajar puasa bila di pikir pikir balik lawak pun adaa.
sanggup tu merayu rayu sbb lapar. seboleh boleh nak bukak puasa.
alaa tp standart lah cudak kecik tau ape kan?
dulu dulu kalau puasa pun setengah hari je. sikit sikit lapa sikit sikit lapa.
alaaa tp now pun mcm x lapar je kan tp akal fikiran masih waras la berfikir.
tau ape yang patut dan tak. kalau dulu kan ,
waktu darjah 4 5 6 , kalau bulan puasa mesty dah habis exam sume. pasuh puasa seminggu je kat skolah then dah cuti sekolah pasuh rayaaa lama lama.woahhh best wooo.
alahaiii rindunya waktu dulu . andai masa boleh putar kan?
hah tp bila dipikir balik , kalau mase dulu boleh putar , xde la kehidupan sekarang ni.
lgpun kaaan cuba fikir , ape yang allah jadikan tu dah sebaik baiknya kan?
ntah la x habis pikir kalau pasal tu. setuju tak ?
haha mcm dah lari tajuk hee ape ape punn , Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.
jalani ia sebaiknyaa. insyaallah di berkati allah


p/s : x sabar nak raya haha

KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI( KPO ) 2010

kokokokkkkk~~~~!!!! arggghhh!! (sangap aku apabila pagi) asal pg je ayam kokok asal kokok je mesti pagi...bosan betul.....eh! pagi ni aku bersiap sedia untuk mnunjukkan ketampanan aku kepada awex2 di cosmo..(pada hal x hensem mna pown saje je..) pagi nie pada tarikh 10 ogos 2010 pada masa yang ditetapkan 8.30am - 4.30pm bertempat di bilik 04-05 di cosmopoint... telah mengadakan 1 anjuran khas bgi jawatan tertinggi. di sini memg cabaran la... pagi happy masuk tgah ari derita masuk petang pula sensara... apa kejadahnya aku merepek...ish!! xmau la ckap bnyak jom saksikan cheritahaku nie....layazzz...


aksi dan gelagat disebalik takbir ketika berada dlam anjuran KPO..
setelah miss elyana bertungkus lumus menjalankan tugasnya. nilah hasil tangkapan gambanya.

pagi, lbih kurang pkul 9.35am
activity :
*sesi memperkenalkn diri bagi lelaki ( x adil )
*soal jawab
*ceramah 1

itu dia..!! bersemngat di pagi hari dengan senyuman yang manis.


ni ialah seni mempertahankan hati ...elak dari kemarahan dan maki orang.
( korang semua boleh tiru gaya nie supaya korang x marah )
haiiii!!! ayoooooo.....fuhhhh!!


ha!! nie jgn terkejut bkn kita orang ahli silap mata..
and bukan juga kita orang kaki judi....
tp ni ialah sesi soal jawab menjadi ketua yang baik
dan mengumpul mata mengikut jumlah kad itu...

ni plak hasil jumlah dari kad yang kita orang kumpul...
time nie bleh la kumpulan kambing menang sebab miss aida
asik kat kumpulan korang je...huuuu ( melayan prasaan )

lebih kurang pukul 10.05am
activity :
*ceramah 2
*group activity

nie la cerimah yang paling aku suka and x berhenti mndngar
( padahal kat belakang melukis wat kerja sendiri)
... gila lawak lau dye ceramah..
ayat dye yang pling top smpai aku pown x leh lupa....
1) bullshit!!
2) superman!!
3) lady's first!!

nie la broder kita sorang dengo ceramah pon pening kepala...
blur blur plak 2.....heeee

allah...dgn muka yang blur and mata yang berat
akhirnya dye terlelap juga..heeee
( aloo buchuk2....ngntuk ye..meh tido meh)

dengan muka yang serius and prihatin mendengar cermah yang dismpaikan..
( aduh! poning kepala cek apelah dye bebel kat depan tu )

bab nie paling seronok... kami dibahgikan 5 kumpulan iaitu
kambing"embekk", harimau"arrgumm", anjing laut"augggg",
tikus"chuuuttt"dan kucing"miowww"....

kumpulan kucing
( semangatnya mereka )

kumpulan tikus
( lukis ape tu bang..??? )

kumpulan harimau
( wa!! semngtnya gila aku melukis demi awek sebelah..hee )

kumpulan kambing
( tengok la aksi ramat lukis...waaa...nice...)

kumpulan anjing laut
( lukisan mereka simple tp mmberi makna bagi mereka )

lebih kurang pkul 1.00pm
activity :
*maki hamun + hati panas
*survival activity

sebelum memulakan pembentangan kami beratur mengikut kumpulan
( tangan....lurus...!!! 1 2.....)

kumpulan tikus ni mmg gila...paling bnyak damn nie lah kumpulannya...
azwan menunjukkan riaksi marah terhadap makian petugas..
(bersabo je la ye kumpulan tikus)

ni kumpulan aku...kumpulan harimau...
kumpulan ni para bertugas x sgt damn...
sbbnya tngok la..smua diam je...baik gitu..heeee

nie kumpulan anjing laut...kumpulan ni pun leh tahan tahap kemarahan dorang..
lagi2 si rush tu...2lah fist time aku tngok dye marah..
amt mengegarkan bilik....!!

nie kumpulan kambing...mmg semngt kumpulan nie...
tengok la ketua dye dah mcm tarzan pnggil binatang...
mcm dye pggil ktua kambing....!
"oooooohhhhhhhooohhh........."

ni kumpulan kucing...ketua kumpulan ni lau bab lawan no 1 beb..
walaupun dimaki, di hamun, di caci and smua di lah...
tapi ketua dye mmg mmperthankan kumpulan kucing..
"miooowwww"

tada..!! tu diak...ni lah muka2 bertugas and kaki maki...
gans x??? ganas an... tgok la puan linda...
amik kau..! bukan senag nk tgok puan linda ganas mcm 2....heee

gosok jgn x gsok!! heee... gosok jgn tutup mata beb!!! heee

amik order ye bang..??heee
"teh tarik satu!!!"

satu lagi student cosmopoint buat amal...heee
nie baru dinamakan kerjasama saling tolong menolong..hee
selamat maju jaya kawan...heee

"bang...!!! sekilo brapa??? yang hitam xnak ok..!!"

sukanya dye dpat kerja kat sini....heeee
"dik...telur 3 biji..."

kesianya kwan kita sorang nie... agkat ape 2 smpai itam???

lebih kurang pukul 4.30
activity :
*penyerahan sijil
*penyampaian hadiah bagi pemenang

sopan santun budak ni...heeee
( padahal malu sbb slah amik sijil...heee)

manisnya senyuman dye...heee
(nasib bini orang)

dengan muka yang bngga dapat tempat kedua dari kumpulan..
"eemmmbekkkk"
kambing!!!!

yes!! nie aku suka...kumpulan aku dapat tmpat pertama...!!
terima kasih dari kumpula
"arrrrgggumm"
harimau, yang bekerjasama....
tahniah kumpulan harimau..!!

itulah dia diakhiri dgn penyampaian hadiah bagi pemenang.... TAHNIAH!! lagi sekali aku nk bg tau...KPO nie mmg best gila... ad yang mngis, beremosi and ad yang geram...tp nie smua adlah pngajaran bg kita.. mcm mna kita nk kwal prasaan and mcm mna ibu bapa kita cari duit mcm 2 lah kita kerja dlm msa 1 ari..penatnya....allah...xyah ckap la...!! so thank 2 ketua2 and smua yang terlibat anjuran nie...korang memang best la!!!

thank pada mereka...
"peace..!!!!"