CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

KURSUS PENGURUSAN ORGANISASI( KPO ) 2010

kokokokkkkk~~~~!!!! arggghhh!! (sangap aku apabila pagi) asal pg je ayam kokok asal kokok je mesti pagi...bosan betul.....eh! pagi ni aku bersiap sedia untuk mnunjukkan ketampanan aku kepada awex2 di cosmo..(pada hal x hensem mna pown saje je..) pagi nie pada tarikh 10 ogos 2010 pada masa yang ditetapkan 8.30am - 4.30pm bertempat di bilik 04-05 di cosmopoint... telah mengadakan 1 anjuran khas bgi jawatan tertinggi. di sini memg cabaran la... pagi happy masuk tgah ari derita masuk petang pula sensara... apa kejadahnya aku merepek...ish!! xmau la ckap bnyak jom saksikan cheritahaku nie....layazzz...


aksi dan gelagat disebalik takbir ketika berada dlam anjuran KPO..
setelah miss elyana bertungkus lumus menjalankan tugasnya. nilah hasil tangkapan gambanya.

pagi, lbih kurang pkul 9.35am
activity :
*sesi memperkenalkn diri bagi lelaki ( x adil )
*soal jawab
*ceramah 1

itu dia..!! bersemngat di pagi hari dengan senyuman yang manis.


ni ialah seni mempertahankan hati ...elak dari kemarahan dan maki orang.
( korang semua boleh tiru gaya nie supaya korang x marah )
haiiii!!! ayoooooo.....fuhhhh!!


ha!! nie jgn terkejut bkn kita orang ahli silap mata..
and bukan juga kita orang kaki judi....
tp ni ialah sesi soal jawab menjadi ketua yang baik
dan mengumpul mata mengikut jumlah kad itu...

ni plak hasil jumlah dari kad yang kita orang kumpul...
time nie bleh la kumpulan kambing menang sebab miss aida
asik kat kumpulan korang je...huuuu ( melayan prasaan )

lebih kurang pukul 10.05am
activity :
*ceramah 2
*group activity

nie la cerimah yang paling aku suka and x berhenti mndngar
( padahal kat belakang melukis wat kerja sendiri)
... gila lawak lau dye ceramah..
ayat dye yang pling top smpai aku pown x leh lupa....
1) bullshit!!
2) superman!!
3) lady's first!!

nie la broder kita sorang dengo ceramah pon pening kepala...
blur blur plak 2.....heeee

allah...dgn muka yang blur and mata yang berat
akhirnya dye terlelap juga..heeee
( aloo buchuk2....ngntuk ye..meh tido meh)

dengan muka yang serius and prihatin mendengar cermah yang dismpaikan..
( aduh! poning kepala cek apelah dye bebel kat depan tu )

bab nie paling seronok... kami dibahgikan 5 kumpulan iaitu
kambing"embekk", harimau"arrgumm", anjing laut"augggg",
tikus"chuuuttt"dan kucing"miowww"....

kumpulan kucing
( semangatnya mereka )

kumpulan tikus
( lukis ape tu bang..??? )

kumpulan harimau
( wa!! semngtnya gila aku melukis demi awek sebelah..hee )

kumpulan kambing
( tengok la aksi ramat lukis...waaa...nice...)

kumpulan anjing laut
( lukisan mereka simple tp mmberi makna bagi mereka )

lebih kurang pkul 1.00pm
activity :
*maki hamun + hati panas
*survival activity

sebelum memulakan pembentangan kami beratur mengikut kumpulan
( tangan....lurus...!!! 1 2.....)

kumpulan tikus ni mmg gila...paling bnyak damn nie lah kumpulannya...
azwan menunjukkan riaksi marah terhadap makian petugas..
(bersabo je la ye kumpulan tikus)

ni kumpulan aku...kumpulan harimau...
kumpulan ni para bertugas x sgt damn...
sbbnya tngok la..smua diam je...baik gitu..heeee

nie kumpulan anjing laut...kumpulan ni pun leh tahan tahap kemarahan dorang..
lagi2 si rush tu...2lah fist time aku tngok dye marah..
amt mengegarkan bilik....!!

nie kumpulan kambing...mmg semngt kumpulan nie...
tengok la ketua dye dah mcm tarzan pnggil binatang...
mcm dye pggil ktua kambing....!
"oooooohhhhhhhooohhh........."

ni kumpulan kucing...ketua kumpulan ni lau bab lawan no 1 beb..
walaupun dimaki, di hamun, di caci and smua di lah...
tapi ketua dye mmg mmperthankan kumpulan kucing..
"miooowwww"

tada..!! tu diak...ni lah muka2 bertugas and kaki maki...
gans x??? ganas an... tgok la puan linda...
amik kau..! bukan senag nk tgok puan linda ganas mcm 2....heee

gosok jgn x gsok!! heee... gosok jgn tutup mata beb!!! heee

amik order ye bang..??heee
"teh tarik satu!!!"

satu lagi student cosmopoint buat amal...heee
nie baru dinamakan kerjasama saling tolong menolong..hee
selamat maju jaya kawan...heee

"bang...!!! sekilo brapa??? yang hitam xnak ok..!!"

sukanya dye dpat kerja kat sini....heeee
"dik...telur 3 biji..."

kesianya kwan kita sorang nie... agkat ape 2 smpai itam???

lebih kurang pukul 4.30
activity :
*penyerahan sijil
*penyampaian hadiah bagi pemenang

sopan santun budak ni...heeee
( padahal malu sbb slah amik sijil...heee)

manisnya senyuman dye...heee
(nasib bini orang)

dengan muka yang bngga dapat tempat kedua dari kumpulan..
"eemmmbekkkk"
kambing!!!!

yes!! nie aku suka...kumpulan aku dapat tmpat pertama...!!
terima kasih dari kumpula
"arrrrgggumm"
harimau, yang bekerjasama....
tahniah kumpulan harimau..!!

itulah dia diakhiri dgn penyampaian hadiah bagi pemenang.... TAHNIAH!! lagi sekali aku nk bg tau...KPO nie mmg best gila... ad yang mngis, beremosi and ad yang geram...tp nie smua adlah pngajaran bg kita.. mcm mna kita nk kwal prasaan and mcm mna ibu bapa kita cari duit mcm 2 lah kita kerja dlm msa 1 ari..penatnya....allah...xyah ckap la...!! so thank 2 ketua2 and smua yang terlibat anjuran nie...korang memang best la!!!

thank pada mereka...
"peace..!!!!"

4 comments:

hahaha.... kelakar jgak ek.... hehehe.
tahniah la kump meng....

 

Haha.. asal xd pic aku time timer sijil...
huhu... by the way.. nice...!!!

 

heee...thnk....pict aku pown msa amik sijil xd..
heeee