CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

Idamanku Masa Kecil

SALAM AND SALAM SATU MALAYSIA

Dah lame x update... sebab x tau nk cherita pasal ape... tp xpe skrang eone dah ada cherita yang eone nk bg tau semua orang... heee..... eone sebenarnya ada idaman sorang artis, dari dulu lagi eone minat dia smpai la skrang and lau bleh eone nk sgt jadi mcm dye.. heee... tp ape kah daya eone ni x secomel dye (xmemasal heee)
ok la, korang msti x sabo an nk tau spe idaman eone yang eone cheritaan ni.... heeee lihat gamba nie.........
.
.
.
.
.
.
.
.

adam(robot)
mnat gila lagu nie

stail gila......
(andaikah bagus aku mcm dye nie)

adam bersama bad boyz
.
.
.
bila sebut pasal adam nie bnyak lagu2 and gamba2 dye eone wat koleksi sampai la sekarang.. heee... maklum la time tu jiwa aku jiwa artis...heee sbb 2 aku ckap aku teringin nk jadi mcm dye nie... sampi mak aku tegur aku "cukup2 la tu nak... jgn nk berangan" aku ingat lagi mak aku ckap kat aku mcm 2..... haaaaaa......... and bnyak juga lagu dye yang penah wat kengn bagiku...
salah satu lagu yang aku ske sgat dngar smpai sekarang........

BENAR-BENAR

video
lagu nie penah wat kenangan bagi ku ketika aku couple dlu... aku penah menyanyi an lagu nie kat dia andd penah menari depan dia bawak lagu nie.... mmg sweet la..!!!
setiap kali aku dgar lagu nie..aku macm nk menyanyi and menari kat sesorang je....
adkah kemungkinan aku akn wat mcm tu kat si dia....??? heee....
.
.
.
.
.
bukan ini sja lagu yang wat kengan bagi ku ada lagi......
kali ni kengn yang aku xleh lupa.....lgu nie mmg best yang penah aku bawak.....
and lagu ni jga bersama team2 dance aku....

TAK TAHU

video
wahai team 7hight junior masih ingat lagi x lagu nie??? heeee nie la lagu first skli aku dance bersama team aku... time ni team aku kekurangn orang so aku join la untuk cukup an orang...
and kita orang bawak lagu nie... wa!! x sgka memag gempak team ni....tah sekarang confirm dah kaku... maklum la dah lame x dance......
heeee

ok la smpai disini saja ..... lau ada yang baru akn eone update lagi....semoga berhibur dgn lagu ini.........out....!!!

JATUH

video

Raya Tahun ni 2010

Salam Sejahtera, Salam Aidilfitri And Salam 1Malaysia....
sebelum tu eone nak ucapkan
"SeLaMaT HaRi RaYa MaAf ZaHir DaN bAtIn"
sempena nak raya nie kan eone nak mintak ampun and maaf pada semua rakan2 yang menggunjungi blog Cheritahaku, Pada teman2ku, Pada rakan2 seperjuangan and pada spe2 yang mengenali eone la... mna tau an eone ada wat slah ke tersilap kata @ xterkata..heee
maaf an ye.........................................heeeeee

ok lah sempena nak raya nie, eone terlalu Bz cari baju raya la baju jalan la....
kehulur hilir kesana sini x jumpa... maklum la...mak Bz keje x smpat nak jahit...heee
so tahun nie just beli je....sebut pasal baju raya...
.baju nie bila dah jumpa saiz besar la kecik la... fadup je....
ada satu baju raya ni lawa sgt mmg tepat la ape eone plan...
eone plan bju raya tahun ni mmg warna kelabu...tp apa yang eone hangin sgt ni..
. baju raya tu kotor...!!
peh! fadup..! nak maki je orang tu dah la paksa beli...dye kata bleh hilang..
so lau bleh hilang knp dye basuh x leh hilang?? dah la guna sabun basuh pinggan
habis la bju 2 bau ikan la ape la....nasib bulan puasa sabo je... eon ebla dari situ pusing lagi..
pusing pnya pusing pnya pusing...
eone ternampak baju raya tu chantik sgt..warna dye buat eone minat warna tu....
warna OREN PINANG MASAK...
peh!!! mmg nampak timbul la...
Mak pon ske warna tu... so terus bli sbb bju tu smua ok x kotor jhitan chatik
(orang yang layan eone pon chantik gak..heeee)
murah pun murah... siap free butang lagi.... mmg nice la...
so trus eone melkat and terus minat warna oren 2...heee..
hbis la tahun nie eone penuh dgan menyerlah..heee..
dari jauh leh nmpak eone..heeee

**********************************

ok kali ni eone nak cerita pasal si dye plak (x masal lari tajuk)..heee
ok la eone mmg x di jangka la yang si dye pon baju oren jgak...haaaa
so mmg kena la kita wak... so thun kita raya sma2 bia orang tgok kita adik bradik..hee (xmasal).

***********************************

sekali lagi eone nak ucap selamat hari raya maaf zahir dan jgn bgi batin..heee...
berhati2 balik Kg.. jgn rider gila2 ingat la penumpang di sisi and di belakang..heee
ok la out......smoga happy di hari raya ok kawan2....
salam............

p/s : nak duit raya datang la umah...heeee

4 september 2010 (hari seduniaku)

asalamualaikum...
(x jawab dosa taggung sendiri)
.
.
.
.
.
Hari ni mmg hari seduniaku....
eone x tau nk mula mcm mna sbb bnyak sgat bnda yang eone happy and nak ceritakan...
ok lah! xnak cerita bnyak....nak cerita pendek je nie.....
eone mula dgn topik yang pertama iaitu sweet memory...
eone dgn sidia bertemu di wetax....
sy seronok bila bersme dgn awak mcm kita ni couple..heee
sy seronok dapt happy an awak, layan kepala awak.... layan luahan awak...
and awak pon layan sy, gurau an sy and mcm2 lah...hee
tp wlaupepun..
thank au wak sudi ajak sy pg ke tmpat yang x penah sy jejak
(maklum la orang KG)....
and sy x nk awak sedih2 lagi... awak mula hidup baru .. lupakan yang ksah lame 2...
ape yang pentg skarang.... study is the first..!! ok!
psal blanja jgn la takut2.... heeee....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nie la tmpat yang dye bawak....
"PIZZA HUT"
(sory bg tgok suku je...yang lain kami dah pedal)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nilah si dia (aira) dgan saya (eone)....
terkejut sbb dia pown pkai baju merah gak..
mmg x di jangka..heeee
(sweet moment)

thank awak... syg adik sgt2 memag kengan kita!!!!!
kicin 2 akn sy simpan anty jumpa kita smbung an ye jadi bentuk love..heee

**************************************

yang topik kedua eone bagi tajuk tembakkan padu tmpa henti
eone x tau kejadian ini akan berlaku pada eone...
eone ingat si acik and angah dah lupa... so senyap je la
(mmg sedih lau dorang lupa).....
tp bila blik dari dating je eone tgok acik and angah ad kat kondo
(ape mmpi dorang nie)...
pastu eone pelik la dgan perangai acik yang amat mnja tiba2 je ajak jln...
tba la mamat nie muka mmg nmpak mrah gila pasal video cam
(time nie mmg aku cuak).
x smpai 10minit.....amik kau....
.
.
.
.
BAMMMMM!!!!!!!
tepuk cair kat kepala ku.!!!
(ape resepi dorang guna pon x tau mmg bau peh! kuat gila)
keras rmbut ku bgai an ku pkai wax 1 botol...!
tp korang smbut b'day eone mmg meriah, eone amat hargai.. siap kek la..mg sweet la...
tp an.....
"oi korang! mna adil aku kena korang x kena..!!"
walau ape pun korang mmg best..dpat free an masa utuk smbut b'day eone..
leps je kedian party ni akhr eone blik umah...
terus mndi.......
tgok kwan2 umah senyam je
(sedih gak time ni..dorang lupa ke ape tp xpe biar je la)
lepas je habis mndi dorang ajak kuar...igat ape bnda la
tiba2!!
.
.
.
.
.
.
.
DUSH!!!!!!
kena lagi..!!! kali ni mmg kuat gila bau..
(ape resepi aku pon x tau tp rasanya mmg perfium dorang nie than semnggu)
mmg mandi 2 kali ..huuu dah la sejuk tmbah sejuk...huuuuuu
mmg amat hargai korang pnya plan....
thank smlam wat eone terkejut an party and plan korang mmg best!!!...
thank juga pada si die bg hadia yang mmg kata orang leh pkai smapi akhir hayat la..!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.

smpai merah badan aku dibuatnya...
peace korang.....

wa kena beb!! nie lah situasi kejadian berlaku....
drah bnyak gila ape la agaknya 2....

p/s : thank pada budak 0407 , 0107 and yang smbut smlam k...syang korang...
0107 anty upload pic kita k...heee

*********************************************

ketiga lak aku bagi tjuk terharu..
eone x tau nk kata ape...sbb si dye wish mcm dye wish live pnye...
dye bg mms and pict oh my godness..mmg x terkata eone....tp walau apepun...thank yunk eh silap thank wak...sbb igat b'day kita...tp sygnya kita x dpat nk snap pict sme2....:(
Tp xpe eone tetap terharu ape yang dia wish!!! thank syg awak sgt2...
******************************************

topik yang keempatnk bg tajuk slamat ulang tahun yang ke 19..
alhamdullilah...cukup jgak umur aku 19..
tp pada 4 semtember nie bnyak kngan yang suka yang sedih aku ada......
yang sedihnya aku telah tidak dpat balik pada zaman kanak2...
yeah! mmg zaman kanak2 zaman pling indah dlam idup aku...nk ape smua fmly bg....
thank pada mak ayah yang telah besar an eone.....syg mak ayah...<3<3<3
.
.
.
.
.
.
.
.
.
selamat ulang tahun bro!!! huuuu
.
.
.
.
.
.
.
.
yang hppynya...umur ku dah dewasa sy kena fikir matang... mmber2 lme aku slalu ckap ble nk kawin xsabo nie umur dah tua...
kawin ye??? erm pada eone lom msanya kot...sbb lom terfikir lagi..heee tgu umur 3o lbih la kawan2..heeee
walau ape pun...bulan september nie mmg bulan yang pling makna bg eone!!

*********************************************

topik kelima lak bg tajuk free call
eone nk call cpe ye???1 malm fikir an...tp x jumpa2 gak...tp lau dah call nk berbual ape...huu
tp x pela call free pnya pasal...call je la spe2 an berbual la ape2....tp lau call dye lame2 bgus gak..dah lme x dgar suara dye...huuu..
tiba la mlm nie panas an telinga...!!!heeeeee

p/s : spe nak gayut ngn eone!!! spe free????

****************************************

topik yang keenamplak nk bg tjuk wishing in fb
thank pada sme2 yang wish kat fb 2....
amat hargai korang pnye wish!! thank korang....

************************************
and last eone nak ucap thank korang and slamat hari raya maaf zahir dan batin...maaf lau eone ad silap and tersilap ye....raya dtang umah lau nk duit raya..heeee

syg korang....... out!!!