CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

2010 JUMPA 2011


SALAM SATU MELAYSIA
KONICHIWA

first eone nk mintak maaf salma thun baru 2010 nie mna la tahu an eone ad buat slah,
maki korang ke, pkul korang ke, and everything y negative la.. maaf an eone ye..
di dalam thun 2010 nie juga bnyak kenangan manis phit yang eone dpt.
yang manis tntu la eone akan buat kengan
tp kalau yang pahit???
xkn nk wat kengn?? hahaha
2010 ini juga aku dpt mempelajari mcm2 (BENDA BARU)
eone dpt mengaya an diri (wa! terlebih suda)
eone dpt ckap bhasa english dgn lancar (aku bangga gila)
aku smkin fasih mengedit and drawing (:D)
eone dpat bljar erti bersabar ( tp dlm msa y same geram pon ada gak)
and bnyak lagi la... nk list an mmg korang muak nk bca..heee
ape lagi ye nk tulis.. heee
blur sketika....aaaaaahhhhhhh (dlm keadaan blur)
tetttt... eone xd idea
ok la last eone ckap good bye 2010..
ermm
2010 dah pergi skrang berjumpa lak 2011..
alamk!!! ape azam aku!!! bnyak sbnarnya azam aku...
aku tulis azam aku yang last skali..
azam aku, aku nak belajar rajin2, aku nk berjimat aku xnk sedih2...
kerna sedih itu satu luka yang parah.....
sok munculah 2011, persiapan ape y aku hrus an.....
biar aku sorang je tau.... heeee
eone akn sentiasa mndoakan supaya 2011 ni eone akn jadi lebih baik dari korang kenal 2010..
INSYALLAH!!!
rasa mcm sikit sgt la eone tulis pasal 2011 nie.. x sronok plak...
tp eone x tau nk tulis ape lagi..huuu....
oh ye eone terfikir pasal kawan la bik eone cerita pasal kawan2 eone...

MY FRIEND :

my "OHANA"
sory ye angah and acik kalau2 along ad buat slah ke ape.. klau boleh eone xnk pisah ngn korang sbb korang cool and sporthing, wlau pon umur kita bz tp korang x kisah smua tu.. and along nk hubungan kita berkekalan smpai syurga.. :D sayang korang sgt2....

my "LOVE FRIEND"
hai, awak.... sy gembira sgt dpt kwan ngn awak... awak manja and kdang2 wat sy gila...heee eone hrap kita dpt kekal an hubungan kita ye... syg awak sgt2... :P jgn lupa an sy lpas awak tiada di sisiku....

my "BFF"
awak!!! senget!!! thank ajo sy erti sabar... awak wat sy hppy awak buat sy gila and x lupa awak penah wat sy geram je stiap kali kita bersama... hee awak sy nk mintak maaff ye klau ad salah silap..heee bila nk g landon???heee sayag awak!(saya cemburu tgok pp and mata awak)

my "LOVE"
awak, dah sebuln lebih kita kenal and kita bersama... awak bawak sy sana sini.. and x lupa awak bwak tempat kita iaitu "SYURGA CINTA KITA"..... best sgt tmpat tu.. thank ye sayang....:D
sayang baby sngat2...:D awak wat sy tertawa setiap hari.... :D

my "FRIEND"
sory ye kawan2 kalau2 eone ad buat slah... heee korang mmg the best.. kita buang yang keruh amik y jenih ok....!!! syg korang!!!


ALL THE BEST!!!!
HAPPY NEW YEAR..!!!

Nikmati indah Kenangan bersama


salam satu melaysia...
sblom baca karangn aku nie, harus la senyum dlu..
jom senyum... :)
nice.... heee
ok la berkenaan dgn tajuk kat atas
"nikmati indah kengan bersama"
wa so sweet....
sbnarnya bnda ni dah lame 2 hari lepas 27hb nk update tp x smpat..
so ni la baru free hee
ok la, ape yang nikmati sgat nie...??
sbnarnya bnyak kengn aku lalui...
tepat pkul 10.30am,
aku kluar dgn someone
ops! nme dirahsiakan..heee
bawak aku satu malaysia lah kononnya..hee
pdhal x...heee
kita orang jln2, turun naik tangga, pusing2 bnda.. fuh mmg penat la...
first aku srnok dpt tgok wayng ngn dye..
first time kot tgok dgn dye.. agak kaku gak la
sbbnya aku ni x penah tgok wayang ngn pompuan
al-maklumlah asal dari gua..heeee
so kita orang tgok cerita hantu tjuk aku x tau tp ape yang aku tau
berkenaan dgn vampire..heee
ceritangn agak kelako and kadg2 tu ad sengalnya,..
aku senyum tgok gelagt dye..heee punya takut fuh!......tuhan je yang tahu..hee
lpas tgok wayang dye bawak aku tmpat yng slalu dye cerita...
"SAWAH" seronok tgok pemndngn yang penuh kehijauan....
tenang je fikiran...thank a lot.... :)
lpas tu kita orang pg la satu tmpat yang aku teringin nk pg..
"kolam air panas (KP)"... wa!!! dah lame gila x pg cne beb..
rindu gila bnyak perubhn...
huuuu
pada msa yang sme alien bewarna merah dtg... comel gila....huuuu
spekah dye tu biarlah rahsia anty si dye marah..heee..
penat jln sna sni, perut pon lapo..
proooottttttt~~~~~
aduh... time la aku berasmara dana dgn dye..haaaa
tpat pkul 5.30pm kita orang balik...
and plik aku x leh lupa.. aku dpt bg hadiah special...
hope awak suka..heeee

p/s : thnk ye wak... lps nie kita g landon....heeeee :P

Suka VS Duka

eone dtg lagi dgn pembuka kata..
assalamualaikum...
dgn permulaan harus la senyum... :D
ok dgn berkenaan tajuk kat atas "SUKA VS DUKA"
Ari ni ari jummat mlm sabtu...
hari y pling indah pada permulaannya,
aq kluar g jln2, mkn sme2 and lepak sme2..
aq dpt knalan bru "MIMY A.K.A Memy Sweetyemy"
tp aku rasa nk ubah la "A.K.A MAKCIK POPET"
Sbb ape aku pgil dye makcik popet, sbb...
sbb dye lau ckap x penah berhenti and lau ketawa x penah berhenti
walaupun sesaat.. mcm kereta api yang tidak mmpuyai break!! heeee
kau mmg the best! nice to meet u!!
oh! X lupa gak.... boleh plk kita berpkaian warna yang sme an..haaa
dah mcm jnji la plk heee
soryy ye wak, wat awak mrh..heeee
mrah tndanya syg..lalala...
oh! terkena lagi... mmg ari ni hari kena bg ku..huhuhu
aq x tau la knp dye suka sgt kna an aq...
geram je aq, dri start kita grak smpai blik asik aq je kena..
tp aq puas, sbb ape...??? sbb dpt cubit awak..heeee
sory wat tngn awak lebam2...heee
UWEK!!! :P
smsa onthwy blik, dye bukak cerita, ape y aq x leh tria dye ckap..
"bgus an tau dari mlut org dari mlut org y dkt"
ayt ni mmg aq x leh terima,
dia damn aq cukup2 padahal ape slah aku..???
time nie ati aku rasa mcm nk je kluar terjun and maki dye
dgn berfikiran positif and fkran matang
aku x sggup buat mcm tu sbb kita orang baru je knl
xkan nk over??? x patut..!!
tiba la mlm yang tiada bulan, tiba la rinduku melanda..
dye call, say why why why....
aku pon say nothing...
dye cuba lagi untuk tahu ape mslah aku..
akhirnya aku brani juga berkata wlaupun ati aku berat.. tp ape yang dye ckap mmg btol..
"klau x bgi tau mcm mna kita nk tau silap orang tu and silap kita"
dye mntak maaf sglanya, dye buat mcm tu sbb nk tgok kmrahan aku...
aq x tau ape motif dye nk tgok kmrahan aku.. pelik je...
dye kata aku panas baran tp x mnunjuk,,
OMG! mna dye tau aku pon x tau...
hebat awak nie.... x sgka awak leh tau pasal sy....
tp plss ye jgn wat mcm tu lagi ....
awak an x suka kena marah an so wat pe sy nk marah??
benda kecik je cuma kecik ati je dgn kata2 awak tu...
walaupepun.. sy maff an awak....

p/s : MIMY !!! lau ad masa ag kita kuar ag k... kita g shah alam...heeee
YANA... thank bawak saya kat blkag mesjid.. i like tmpt tu...
ari2 kita g situ dah mcm syurga cinta kita nie... heeee

Kepenatan melanda




PENAT!!!!
mna xnya 2 hari berturut2 berjalan sana sini....
aku sebenarnya xd idea nk tulis ape so
ape yang terlintas kat kepala hotak aku je la aku taip..
first aku nk cerita pasal annual dinner..
pada tarikh 18 DEC 2010, pkul 7.30PM
COSMOPOINT MUAR telah mngadkan annual dinner di Hotel Pelangi HP.
ni lah kali pertama aku join annual dinner nie and nie lah kali pertama aku mnnjukkan
stylish aku dpn student2...
(MCM ARTIS TIME TU)
ape yang aku nk cerita nie smuanya gempak2, dgn bermacam2 gaya and fashion
student2 cosmo tunjukkan, and dgn lecture lagi
peh!! mmg cute and smart la..
nie blom cerita psal persembahan lagi....
hahaha.... aku x sgka persembahan kelab mUltimedia boleh menag...
"MISS!!! PG BALI..!!!!"
ok la aku mls nk taip sebenarnya kita tgok gmba je la ye..???
heeee~~~~~~~~

PICTURE :

photographer bg annual dinner.....

nie la geng2 ( table 2 )

KU bersama OHANA....

~FRIEND LIKE CRAZY~

ad mcm artis x???heeee

kelab multimedia menag tmpat pertama dlm lakonan "HA!SETAN"


_____________________________________________

yng keduanya, aku nk cerita pasal hari minggu,
pkul 2.30 aku and geng aku ad shooting kat tanjung..
fuh! mmg best gila seronok smpai x terkata...
bnyak kesoronokan yang aku dpt, yang pling seronok..
aku dpat main layang2 walaupun dah lame aku x main tp skill aku masih ad..haa
x sgka layang2 aku paling tggi!! mmg sronok gila la...
smpai nk taip pon x tau nk taip ape nie...haaaa
xpe la kita tgok gmba je la ye.... heeee

PICTURE :

ad mcm adik bradik x??heeee

mcm model x??heeee


selmber...aq suka gmba nie....

ad mcm adik ngn abg x??heee



skali tgok mmg comel....single x ye dye nie..heee


aku suka gmba nie...mmg nmpak mcm korean stylish

comel x??? sweet gila dye nie...


haha kita orang budak2 ke??heee

ps: sory la korang..eone x smpat la nk edit...so gmba ori je smua heee nk ori anty eone bg link nya...heee http://budakakiseni.blogspot.com/2010/12/tanjung-muar.html

Bila Saya Rindu Awak



Bila saya rindu awak,
Cukuplah sekadar saya tatap gambar awak,
Xyah banyak2, sekeping pun jadilah... huhuhu

Bila saya rindu awak,
Saya nak cepat-cepat lelapkan mata,
Agar saya boleh jumpa awak dlm mimpi.. (oh sungguh meroyan)

Bila saya rindu awak,
Saya selalu bizikan diri,
Malas nak ikut sangat kata hati,

Bila saya rindu awak,
Saya duk la dengar lagu-lagu jiwang,
Xpelah, sekali sekala je pun, (lagi baik p baca Quran)

Bila saya rindu awak,
Saya memang malu nak berterus terang,
So, saya pendamlah sorang-sorang.. huhuhu

Bila saya rindu awak,
Saya tak tahu camne lagi nak cakap,
Haish.... susahnye lah!

Bila saya rindu awak,
Saya rasa nak je pegi jumpa awak,
Hurm... tapi takpelah..

Bila saya rindu awak............... T_T

"Awak selalu VIP di hati saya... Walau tidak bersama, awak selalu di hati saya..."


L.O.V.E

I LIKE U I LOVE U I NEED U I MISS U

____888888888888_________________
__888888822222228888________________
888882222222222222288222222222888___
88888222222222LUV22222222222222288__
_8888822222222222222222222222222_88_
__88888222222222222222U22222222__888
___888822222222222222222222222___888
____8888222222222222222222222____888
_____8888222222222222222222_____8888
______8882222222222222222_____88888_
_______888822222222222______888888__
________8888882222______88888888____
__________88888888888888____________
___________888888888________________
____________888888__________________
_____________8888___________________
______________88____________________
_____________8_____________________
____________1_____________________
___________1____________________
___________1___________________
___________1__________________
___________1_________________
____________1_________________
_____________1__________________
______________1___________________
_______________1_________

Cukup sebulan kita kenal...wat msa nie alhamdullilah tiada masalah ,
aku happy ngn kau, aku seronok bila dekat dgn kau, kau buat aku ketawa je....
hehehehehe
tembam pp kau, mata kau, wat aku jlous je..
(geram je.....)
hehehe
hope perkenalan kita kekal smpai bla2 je....
AMIN!!!!
insyallah......
THANK YE KAU MMG SELALU BUAT AKU SABO JE...HEEEE
tp xpe sbo spruh dari iman..heeeee
smua "JE"...heeeee


p/s: pada orang yang suka bukak mulut tu...jga2 dgn kata2 kau tu... yang aku peduli,
jgn halang urusan aku, jgn sebok amik tau urusan aku, suka hati aku
aku nk buat ape.......OK!!!

LALALALALA~~~~~~

haha aku kembali dgn slamber...
sedih happy???
ape smua nie??? aku x pham and mmg btol2 x pham..
smua orang nk sedih.. sini sana sedih.
sedang an aku happy.....
aku happy??? adakah???
sebenarnya aku pon sedih gak tp ape kata orang jgn menunjuk kesedihan depan orang...
so tepat sekali aku x suka menunjuk so sedih pon sediri yang tau nk luah an???
ermmmmm anty sedih gak lame2.. sme je...
so aku jadi an ari ni ari sedih sedunia!!!
heeeeeheee
________________________________________

1 . kekusutan

entah knp semnjak dua menjak aku asik nk marah and bnyak diam an diri...
aku ad masalah ke??? erm pada aku mmg ad bnyak sgat mslah menimbun..
sblom ni aku 18thun sptutnya dah mula fikiran matang..
tapi aku x, aku still lagi berfikiran budak2
nak mainan sna sni...haha like kids
tp bila smua orang tgur sana sini bawak mulut.
lame2 fedup la..
skrang umur aku 19tahun, bg nk elak an smua tu berlaku ag aku jadi an diri aku matang..
tp aku x puas ati, knp??
knp bila aku matang smua orang x suka, bila aku x matang pon x ska..
aku pelik, kusut gak fikir bnda nie. tp xpe la myb ad hikmah di sblik matang kot..

2 . ramai elak dari aku..

hahaha nie palig aku benci and paling aku suka..
knp???
sbb kalu nk benci aku. aku x kisah hak korang la nk benci ke x... lg aku suka kalu orang bnci aku dari menyemak dalam ati aku....
kalu sbb suka plak, terus an la and aku mmg berterima kasih je la, hope kita kekal k..heee

3. xsuka di paksa

wa!! bab nie pling aku bnci tp aku nk taip gak..
aku rasa smua orang kot x suka dipaksa.
sme juga mcm aku, bila paksa kerja aku akn jadi mcm kerja ok x ok je pada aku la...
50%/50% like than la..heee
so kalau nk mintak bntuan or nk suruh aku buat kerja jgn paksa aku bnci..

4 . design aku
pasal design aku buat..
hahaha ni ada kena mngena ngn paksa an p aku xnk cerita pasal paksaan lagi
aku nk cerita pasal design.
sory la beb, mmg design tu buat min2 sbb ape??
sbb xsuka, bukan x suka buat tp x suka orang yang aku benci ad dpn aku, so jadi
kerja aku mencarut.. so fuck korang la lau ckap design aku memuas an.
kalau korang hebat sgn korang buat la...
aku lagi suka x buat ape2..

5 . malas
semenjak nie aku mlas sgt nk study and mls sgn nk g kelas..
knp??knp??knp??
sbb mood belajar aku xd, sem nie aku bnyak main2..
hahaha yeah.!!!
aku mmg gila sekarag aku btol2 dah x betol..
klau la aku berhenti skarang bazir, nk xnk habis an juga walau mood xd..
mak!!!! tolong!!!!

ARRRGGGGGG!!!!

aku geram sgat!!!!
knp?? aku gram ngn budak2 nie mmg mangkuk la korang,
FUCK LAH!!!!
BODOH!!!
SENGAL!!!!
knp aku marah kat budak2 nie???
ha!! ad ke patut aku tgah buat kerja dorang main pc aku main ON OFF??!!
beb slagi aku boleh sabo aku sabo beb.. tp jgn uji kesabaran aku beb..!!
skit ati tau x korang wat mcm tu..!!!
FUCK LAH!!
lagi aku xleh blah bila lecture bg test, nk siap an and nk tgok ari ni juga spe x siap xleh balik...
ok la xpe hope dorang x wat ag time aku buat kerja..
tp hampih!!!
kerja aku nk siap, tibe2 dorang wat ag smpai pc aku jem nak save xleh
peh!! LU jelous ckap je la jgn nk wat mcm nie dgki sna sni..!!!
LU Orang dah siap nk belagak depat aku.. sedng an aku???
buat blik smula.. bila gua dah siap nk jerit2 lak sblh gua??
gua tau la ape yang gua nk buat!!!
kali ni plak psal save fail SWF..
LU orang kata save as, ok gua pg la save as,
BUTO LA!!!mna ad fail SWF.
orang patut g export baru ad..
BODOH pnya orang tu la jgn blgak dpan aku!!!
FACK OFF ORANG MCM NIE!!!
gua klau boleh nk blsah korang kat situ gak
tp gua sabo bai!!! gua takut effect dada gua datang!!!
lpas ni lu orag buat ag mmg gua x kira effect k x gua buat jugak!!!!
FACK OFF!!!!!

ps : Sory kpd yang bace nie ayat aku mg xd kalis bila aku marah so spe terasa padan muka!! gua mmg sakit ati kat korang..!! makin aku layan mkin liar kau ye..!!!

1malam Yang Berlaku......Hari Ini....Risau Dan Takut

ARRRRRGGGGGHHHh!!!!!!
1 mlm x tido sebok study sbb sok 3 paper...
smua subjek menghafal plak tu......aduh pecah otak..!!!
cm mna nk bahagi an otak kepada 3subjek nie...!!!
dah stop mls ckap bnyak...
ad bnyak bnda yang aku nk bg tau...
first aku nk mintak maff kat rush kerna xdpat join sbb mlm tdy mmg bz menghafal B.O
hope x mrah and amik ati la ye... xpe lpas ni myb insyallah k..
ssory sgt2...maff an aku.....

sory sgat2 ye........ :'(

yang ke2 mlm tu juga aku rindu sgt2 kat awak, x tau knp bila kita jauh je sy risau..
ape awak buat kat sana tu ye.... ermmm nak call wak tp masa x mengijin an..
kita sme2 bz... dgn examnya la nk studynya ag....
hope smuanya ok and awak jaga diri baik2..
takecare ye wak.... ingat kat kita selalu.... :D
ermmmm

im miss u forever..... :'(

yang ke3 ari nie tiba masanya aku menjawab 3 paper,
dgn mata rabak x tido satu mlm mmbuat an otak aku x berfungsi...
first paper B.O...
alhamdullilah aku boleh jawab dgn sempurna tp x yakin jawapan
btol ke tak..haaaa tp xpe la asal an lega sbb senang...
kedua paper math, dgan x wat excise main hafal formula je...
ape yang berlaku skarang....
dlm bilik tu otak aku x dpat nk gerak... mcm nak menjerit je.!!!!
argggGHHHHHHH!!!!!!

kalu la kat kelas peperiksaan leh jerit mcm nie ..
dah lme aku jerit.....!!!!

ape aku jawab pon aku x tau...ape aku tulis pon aku x tau..
fikiran aku time tu melayang tngok kertas mcm tgok bantal..
suasana mcm kat tempat yang penuh bunga2 and alunan music yang penuh fill nk tido..
masa ad lagi 15mint!!!!
tp satu ape pon x tulis... mmg agak sedih ape yang belaku padaku
hari ini... myb effect dari x tido 1 mlm kot... sbb tu otak xleh fungsi..
hope ape yang aku buat tu adlah betolnya..
kalau xd yang betoll aku redho je la... ermmm
agrhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
yang last paper web,
alhamdullah nasib boleh jawab walaupun bace buku dgan
keadaan xde mood, sedih, geram and marah pada diri sendiri....
so lega la hati ku... tinggal la satu paper ag..huuu
tiba saatnya aku nk blas balik mata yang bengkak nie x tido 1 mlm
ok lau out......nak tido........
nak smbung di buai mmpi yang indah bersaMa si dia..heeee

zzzZZZzzzZZZzZzZZzZzZz

FLOW - "SIGN" LYRIC


FLOW - SIGN LYRIC


video


I realize the screaming pain
Hearing loud in my brain
But I'm going straight ahead, with the scar
(Can you hear me So am I)
Wasurete shimaeba ii yo kanjinakunacchaeba ii
Surimuita kokoro ni futa o shitanda
Kizutsuitatte heikidayo mou itami wa nai kara ne
Sono ashi o hikizuri nagara mo
Miushinatta
Jibun jishin ga
Oto o tatete
Kuzureteitta
Kizukeba kaze no oto dake ga
Tsutaeni kitayo kizuato tadotte
Sekai ni oshitsubusarete shimau mae ni
Oboeterukana namida no sora o
Ano itami ga kimi no koto o mamotte kureta
Sono itami ga itsumo kimi o mamotterunda
(Can you hear me So am I)
Kizutsukanai tsuyosa yori mo
Kizutsukenai yasashisa o
Sono koe wa dokoka kanashisoude
Kakechigaeta
Botan mitai ni
Kokoro karada
Hanareteita
Mou ichido kokoro o tsukande
Tsutaeni kitayo kizuato tadotte
Sekai ni oshitsubusarete shimau mae ni
Oboeterukana namida no sora o
Ano itami ga kimi no koto o mamotte kureta
Sono itami ga itsumo kimi o mamotterunda
(Can you hear me So am I)
Mitsukekita
Ano nakigoe wa
Machigainaku sou
Jibun nodatta
Subete wa kono toki no tame ni
Kitto hajime kara wakkatetanda
Mou ni do to jibun dake wa hanasanaide
Kizuite kureta
Kimi he no aizu
Ano itami ga kimi no koto o mamottekureta
Tsutae ni kitayo kizuato tadotte
Sore nara mou osoreru mono wa naindatto
Wasurenaidene egao no wake o
Ano itami ga kimi no koto o mamottekureta
Ano itami ga kimi no koto o mamottekureta
Sono itami ga itsumo kimi o mamotterunda
(Can you hear me so am I)

Hari ini hari yang..................

hari ni tiba la masa balik ke muar, x sbo nk balik muar jumpa kwan2...
dalam masa yang sama x sabo nk jumpa dye..
kita orang janji sebelum gerak nk jumpa dulu..
so pg2 aku bgun terus mandi2 and siap2..
salam family and nenek smua..
then gerak pg ke bustop tggu bus,
nme je bustop tmpat tggu bus tp bila bus lalu aku tahan
buat selamber je... haram!! biadab itu driver!!!!
so dapat la teksi dah la mhal...!!
xpe naik jela jnj smpai bndar.
lain kali tukar teksistop.....haaaa
so tiba la smpai ke bustard aku trus tnya ticket.
ad kol 9.30 , 10.00 and 10.30..
aku amik 10.30 smbil2 tu tggu dye mcm batu....
tiba la dye di depan ku, agak lame gak la tggu pompuan nie..
tp xpe dye pnya psal x jadi marah..haaaa
so kita orang berborak, bergurau, bergamba and bermanja..
osp!!! terlebih sudah... heeee
sempat lagi aku tnya pasal kawan dye "YATI"
dye kata yati akn smpai so tggu je la bgus gak dye dtg leh tlong amik gmba
pnya la tggu dye x dtg2 smpai la aku naik bus baru dye smpai...
"YATI!!! AKU GERAM SAMA KAU"
tapi....
dlam happy2 tu ad gak sedihnya
sbb kitaorang dpt jumpa sekejap je..
sbb driver tu dah jerit2...
so terpaksa la kami berpisah di situ..
huuuu

nie lah gmba yang paling ok kot and
yang sempat kita orang amik..

awak ati2 ye kat JB, jgn nakal2 anty kita date ag....

********************************************************

tiba la malam yang sejuk lagi dingin..
aku bukak FB layan la budak2 punya komen2
ad lah sorang member lame create ape kejadah tah
tp nme create dye
"Support Our Local Band"
aku x tau ape motif dye wat tp
group nie wat aku pecah perut...!!!
aku bace chatting dorang lawak gila smpai an
sorang minat marah and maki hamut..

dialog :
laki 1 : VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS (100x)
laki 2 : bodoh!!! dah la tu jgn bg lagi menyemak la
pompuan : sial!! jgn la bg lagi, bising la asik bunyi je
laki 2 : lau mcm tu silentkan senang
pompuan : kepala hot kau! aku nk chatting ngn orang lain gak!
aku : hahaha maki lagi maki lagi...
pompuan : kau diam la! aku tgah hangin ad gak kau aku maki anty...
aku : hai???!! aku kena balik???
laki 1 : VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS VIRUS (40x)
pompuan : sial!!! dah la tu mlas aku gaduh! bye....
laki 2 : relax la enjoin!!!
aku : sengal bodoh !
laki 1 : ok bye dear!!!

hahaha ad lagi dialognya aku x ingat tp mmg lawak la group nie...haaa
wat aku x berhenti ketawa, wat aku pecah perut!!!!.....
"PLZZ LA KORANG JGN WAT LAWAK BDOH KORANG!! PECAH PERUT AKU KETAWA!!"

Saya Sayang Mak Saya Rindu Mak Saya Nak Cium Mak

Mak….. Ingat tak masa kecik-kecik dulu, mak selalu cium along….Along suka sangat bila mak cium along…Along pun cium mak…

Along cakap “Mak… Along sayang sangat kat Mak”

Mak balas “Mak tak sayang Along pun”

Along merajuk sebab mak cakap macam tu….Lalu mak peluk dan cium-cium pipi along sambil berkata “Mesti la Mak sayang Anak Mak…Mak Bergurau jela…”

Along senyum dan membalas ciuman dan pelukan mak…. Along ri………..ndu sangat kenangan tu….

Bila Along masuk sekolah darjah 1…Pagi-pagi mak hantar along pergi sekolah..Depan pintu pagar sekolah turun kereta, Mak peluk dan Mak cium along macam along pergi sekolah tak balik-balik dah lepas tu…Along pun membalas ciuman Mak sambil ucap “Along sayang Mak”

Sekarang Along dah sekolah menengah….Mak cium Along depan pagar sekolah. Along cakap kat Mak, “Mak, besok Mak cium Along dalam kereta je la ek….” Mak senyum. Mulai hari tu Mak cium along dalam kereta je…

Semalam Along dilantik jadi Ketua Darjah sekolah.

Mak hantar Along pergi sekolah dan bila Mak nak cium Along dalam kereta Along cakap “Mak…Along segan la Mak cium Along…nanti kawan-kawan ejek Along…diorang kata Muka Ganas Tapi Manja (Anak Mak)” Mak Senyum. Mulai hari itu Mak tak lagi cium Along bila hantar pergi sekolah….

Kenangan ni sudah 15tahun berlalu mak….Sudah lama Mak tak cium Along, Along tak cium mak. Along rindu ciuman mak. Along rindu nak cium mak.

Hari ni, Along cium mak banyak-banyak. Along peluk Mak erat-erat tapi mak tak balas ciuman Along.

Walaupun Mak tak balas ciuman Along, Along terus cium mak banyak-banyak sebab Along tahu, selepas ini tiada lagi peluang Along untuk cium mak.

Along sayang Mak….!!!!

Hari yang membanggakan :D

SaLaM & sAlAm SAtU mAlAySiA
pagi2 lagi adik aku dah kejut "Bang nk kertas"
dari semalm aku blik kg..
dgn mamainya aku pon bg la kertas then aku smbung tido..
dlam kol 9 aku bgun tgok adik aku still ag dgn kertas tu, aku pon pergi la rapat
tgok dye wat pe sekali tgok peh!!!
melukis...aku terkejut gak sejak bila dye mnat lukis setahu aku dye mnat warna je..
tp xpe la aku cuba amuk gmba dye xbg kononnya malu lah 2..huuu
p xpe aku pon sabo je la tggu masanya baru amik gmba lukisan dye,
petang tu dye tido, dgn senyap2 aku pon amik la gmba boleh pulak dye sadar..
trus jerit "ABANG!!! JANGAN LAH!!!"
adesss..!!! boleh plak dye sadar... mcm tau2 je aku nk amik gmba..
so 1 je aku sempat amik....

ni lukisan yang masa pg2 buta dye mntak aku kerta
so nilah hasilnya...
boleh tahan la..heeeee :D

pkul 3 dye ajak tgok cerita, so aku bukak la cerita SENARIO ASAM GARAM..
tengok smbil gelak,
dye pon amik kertas so lukis kat sebelah aku...
aku ingat an dye lukis ape...
dye lukis muka spe tah aku x ingat tp wataknya TAM..
nilah hasilnya...

sekali tngok mmg ad serupa..
heehehehee

hbis je tgok cerita senario, tgok plk cerita cartoon..
ad la satu watak tu characternya tgah posing..
yang peliknya adik aku ni boleh plak follow..
nilah hasilnya...

hahah nie lah dye lukisannya... jagn main2 tau..
bulatan warna merah email dye
"WWW.PIZA.COM/MY"..
jgn lupa add..hahaha
yang bulatan warna biru plk name samaran dye
"NURMAYAMIRA PARTRISHA"

hahaha... kadang2 lawak juga tp dlm masa yang sama aku bangga gak
bukan aku sorang je ret melukis.. adik aku pon sme jugak..

profile hamizah :

name : nurul hamizah binti hang tuah
umur : 9 tahun
anak yang ke : anak ke 3
hobi : melukis & mewarna
nick name : Nur mayamira patrisha


" kau memang terbaik la dik!! x sia2 along ajo kau melukis heeee goodluck k... sayang kau ketat2"

MAKNA SIMBOL WARNA

oleh : EONE EMORASHI

Bagi yang ingin mendesain sebuah blogsite tidak terlepas dari Artistik, Desain, Warna serta Tema dari Blogsite yang ingin di buat. Ini mungkin bisa bermanfaat bagi anda untuk mendesain sebuah Blogsite. Mudah-mudahan ada manfaatnya sehingga cocok dengan tema yang anda ambil.
Contoh Warna

1 Merah
melambangkan kesan energi, kekuatan, hasrat, erotisme, keberanian, simbol dari api, pencapaian tujuan, darah, resiko, ketenaran, cinta, perjuangan, perhatian, perang, bahaya, kecepatan, panas, kekerasan. Warna ini dapat menyampaikan kecenderungan untuk menampilkan gambar dan teks secara lebih besar dan dekat. warna merah dapat mengganggu apabila digunakan pada ukuran yang besar. Merah cocok untuk tema yang menunjukkan keberanian seseorang. energi misal mobil, kendaraan bermotor, olahraga dan permainan

2. Putih
Menunjukkan kedamaian, Permohonan maaf, pencapaian diri, spiritualitas, kedewaan, keperawanan atau kesucian, kesederhanaan, kesempurnaan, kebersihan, cahaya, takbersalah, keamanan, persatuan. Warna putih sangat bagus untuk menampilkan atau menekankan warna lain serta memberi kesan kesederhanaan dan kebersihan.

3. Hitam
Melambangkan perlindungan, pengusiran, sesuatu yang negatif, mengikat, kekuatan, formalitas, misteri, kekayaan, ketakutan, kejahatan, ketidak bahagiaan, perasaan yang dalam, kesedihan, kemarahan, sesuatu yang melanggar (underground), modern music, harga diri, anti kemapanan.
Sangat tepat untuk menambahkan kesan misteri. latar belakang warna hitam dapat menampilkan perspektif dan kedalaman. Sangat bagus untuk menampilkan karya seni atau fotografi karena membantu penekanan pada warna-warna lain.

4. Biru
Memberikan kesan Komunikasi, Peruntungan yang baik, kebijakan, perlindungan, inspirasi spiritual, tenang, kelembutan, dinamis, air, laut, kreativitas, cinta, kedamaian, kepercayaan, loyalitas, kepandaian, panutan, kekuatan dari adlam, kesedihan, kestabilan, kepercayaan diri, kesadaran, pesan, ide, berbagi, idealisme, persahabatan dan harmoni, kasih sayang.
Warna ini memberi kesan tenang dan menekankan keinginan. Biru tidak meminta mata untuk memperhatikan. Obyek dan gambar biru pada dasarnya dapat menciptakan perasaan yang dingin dan tenang. Warna Biru juga dapat menampilkan kekuatan teknologi, kebersihan, udara, air dan kedalaman laut. Selain itu, jika digabungkan dengan warna merah dan kuning dapat memberikan kesan kepercayaan dan kesehatan.

5. Hijau
Menunjukkan warna bumi, penyembuhan fisik, kelimpahan, keajaiban, tanaman dan pohon, kesuburan, pertumbuhan, muda, kesuksesan materi, pembaharuan, daya tahan, keseimbangan, ketergantungan dan persahabatan. Dapat digunakan untuk relaksasi, menetralisir mata, memenangkan pikiran, merangsang kreatifitas.

6. Kuning
Merujuk pada matahari, ingatan, imajinasi logis, energi sosial, kerjasama, kebahagiaan, kegembiraan, kehangatan, loyalitas, tekanan mental, persepsi, pemahaman, kebijaksanaan, penghianatan, kecemburuan, penipuan, kelemahan, penakut, aksi, idealisme, optimisme, imajinasi, harapan, musim panas, filosofi, ketidak pastian, resah dan curiga.
Warna Kuning merangsang aktivitas mental dan menarik perhatian, Sangat efektif digunakan pada blogsite yang menekankan pada perasaan bahagia dan kekanakan.

7. Merah Muda
Warna Merah Muda menunjukkan simbol kasih sayang dan cinta, persahabatan, feminin, kepercayaan, niat baik, pengobatan emosi, damai, perasaan yang halus, perasaan yang manis dan indah.

8. Ungu
Menunjukkan pengaruh, pandangan ketiga, kekuatan spiritual, pengetahuan yang tersembunyi, aspirasi yang tinggi, kebangsawanan, upacara, misteri, pencerahan, telepati, empati, arogan, intuisi, kepercayaan yang dalam, ambisi, magic atau keajaiban, harga diri.

9. Orange
Menunjukkan kehangatan, antusiasme, persahabatan, pencapaian bisnis, karier, kesuksesan, kesehatan pikiran, keadilan, daya tahan, kegembiraan, gerak cepat, sesuatu yang tumbuh, ketertarikan, independensi. Pada Blog dapat meningkatkan aktifitas mental. Disamping itu warna Orange memberi kesan yang kuat pada elemen yang dianggap penting.

10. Coklat
Menunjukkan Persahabatan, kejadian yang khusus, bumi, pemikiran yang materialis, reliabilitas, kedamaian, produktivitas, praktis, kerja keras. Warna coklat sangat tidak menarik apabila digunakan tanpa tambahan gambar dan ornamen tertentu, coklat harus didukung ornament lain agar menarik.

11. Abu-abu
Mencerminkan keamanan, kepandaian, tenang dan serius, kesederhanaan, kedewasaaan, konservatif, praktis, kesedihan, bosan, profesional, kualitas, diam, tenang.

12. Emas
Mencerminkan prestis (kedudukan), kesehatan, keamanan, kegembiraan, kebijakan, arti, tujuan, pencarian kedalam hati, kekuatan mistis, ilmu pengetahuan, perasaan kagum, konsentrasi.(iFUL)