CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

ADAM G.SEVANI

yowww!!! what's up bro!!!
kali nie topic aku tntang artis pujaan hatiku...
waaa~~~heeee
"ADAM G.SEVANI"
aku mnat gila ngn dye nie... sejak dari dulu ag,
dance dye, style dye, and cari dye mmg sempoi lah..
boleh x aku nak jadi mcm dye??
(aduh! tersempang jauh aku.heee)

smlam, aku tgok la cerita step up 3D, bosan punya pasal... layan punya layan ad satu part tu aku mmg minat gila, aku x berhenti tgok.. aku asik ulang je, smpai mak aku cakap.. "naik bosan mak tgok kau asik ulang je"... hee nk buat mcm mna mak, anak mak nie gila dance.heee so lpas je aku tgok gerak geri tarian dalam step up 3D tu, aku trus msuk bilik.. ape lagi practice lah... aku bukak lagu kuat2 menari sana sini, pusing sana sini, aduhai... sakit pinggagku.. satu badan sakit..huuuu tp sygnya, knp aku x rakam....?? aduhai!! esoknya, aku bukak lagi cerita step up 2 plk, aku tgok tarian ADAM SEVANI... aku tru sikit2 demi sedikit aku dapat hafal... yes!! aku pgil adik aku "ADIK!!!! TLONG ABG JAP!!!" .... aku sruh dye rakam... bukak lagu kuat2 smpai mak aku menjerit, tp aku buat bodoh je... aku dance ala2 adam sevani tp sygnya x smpat lagu tu habis bteri fon adik aku plk habis!!! aduhai!!! syg btol lah... huuuu.......

sapekah ADAM G.SEVANI???

inilah dye adam sevani, aku minat gila!!!
damn much!!


sempoi gila, aku minat trian dye time nie..
step up 3D


style!! damn much.. lagi2 kasut supra y dye pakai..
aduhai!! bila la aku nk bli kasut SUPRA nie..
aku akn pastikan aku dpat bli kasut SUPRA..!!!HEE




nie lah part y aku minat!! lagu i'm beggin..
sakit badan aku pusing2...hahahaha
______________________________________________

JOM TGOK EMORASHI DANCE
A.K.A RYED SLAYERZ

video

~TAMAT~

COOL BLOG

salam.....
hari ni aku mingidam nk minum COOL BLOG
x tau la knp aku mngidam sgt.. myb dah lame x bli kot..nk bli mahal..
tp hari ni aku btol2 BERTUAH dpt rasa nikmatnya cool blog tu..huu

ceritanya sebegini....
aku ckap ngn mak, nk kluar jap bli topup... mak aku bg duit..
aku pon x tau ape angin mak aku bg duit bnyak plak tu RM10..
aku pon amik je la and star moto,
x smpai ke jln raya besar, mak aku bg msj duit RM10 tu isi mnyak moto and bli an topup mak RM5
aduh!! ingat bg aku la tdy..huu
( pandai btol mak aku gurau ye )
dgn niat nk pg kondo nk lepak2 ngn kawan tp hati aku kata
"xpayah la, kat kondo tu bukan ad spe"
so aku pon terus je la g isi minyak and t'fikir nk pg econsave
so pg jela.. masuk je econsave aku bau cool blog..
aduhai!!! sedapnya bau ini... tgok duit.. aduhai...
xpe lah g kdai topup jela...
( dgn hati y hampa x dpat bli coolblog )
lpas je bli topup g tmpat moto tp jiran moto aku pancit..
kecian makcik ni, aku pon tolong la dye, sruh dye tggu aku pon menyorog smpai la ke bengkel
zip zap zip zap
siap....
bg balik kat makcik tu, makcik tu bg duit, aku xnk terima tp makcik tu sruh amik..
so amik jela... huu thank makcik..comel ank makcik..heeee
duit dlam tgn ku, ape aku nk buat???
aku bli la cool blog tu... aku tmbah cikit duit aku..

akak : ok dik nk bli ape??
aku : nk bli cool blog kak, knp ada jual lain dari cool blog ke??/hee
akak : bergurau plak adik nie...!!
aku : heee ok kak nk bli choclate , itu ini then itu and ini....
akak : wao! adik bnyaknya bli??
aku : heee

peh!! knp bnyak btol aku bli???
aku bli smpai 5 cool blog untuk aku sorang..!!
hahah btol2 mngidam aku nie...
mcm2 perisa aku plih, kenyak perut aku..hahahaha
hati pon senang...!!! heeee

nie perisa cholate, jlous x??? heee

aku balik je adik aku jlous mntak satu, so aku pon ape lagi ckap la balik..
"kalau nak bayar la..!!" hahah jhat x aku??heee

~TAMAT~

SEMALAM

DIALOG

( masa = 9.30PM )

aku : mak, sok eone nk jumpa kawan kat bakri...
mak : sape laki pompuan??( kening agkat sebelah )
aku : pom.........puan mak...hehehe ( ketawa kecil )
mak : kau nk naik ape?? kenderaan xd???
aku : ingt nk pnjam moto herman je, tp takut plk dye nk guna... ermmm ( smbil terfikir )
cik CT ( kawan mak ) : moto cik tu ada pnjam jelah, nnty mlm mak kau pulang an balik..( senyum )
aku : btol ke cik??!!! trimas cik.. ( gembira terus layan movie kat lappy )
mak : bawak moto tu hati2.. jgn nk bawak laju je...
aku : baik la mak, eone bawak 10 je... heeee ( bergurau manja )

( masa = 12PM )

cik CT (kawan mak ) : hujan x berhenti lagi ni, aduh mcm mna nak berjalan...
mak : nmpaknya x jadilah kita keluar...
aku : xpayah kluar duk je umahkan lebih selamat ( mnyampuk )

(hujan semakin reda )

mak : mak nk anta cik CT balik umah anty moto mak bawak balik sok kau dah bleh jumpa kawan kau..
aku : hujan lagi la mak xpayah lah....
mak : xpe... hujan xlebat pon.. ( sambil siap2 )
aku : ermmm

tik tok tik tok pkul 1.30am
smpai juga mak aku tp basah satu badan.. aduh kesian plak kat mak.. mak aku ni beria2 nk pnjam moto bagi aku pinjam..ish!!!

TP............ KEESOKANNYA................................................

RAIN_BOW???


wahai lukisan pelangi

knp kau begitu comot sekali??
knp kau xsechantik y ku duga...??
adakah kali ni pelangi y ku benci??
adakah slahku??
slah penslku??
slah color ku??
sepatunya kau berada si dia hari ini......
supaya dye ceria and aku nk tgok dye happy..
tp knp kau berada di tong smpah lagi sekali??
kali kedua aku buat mcm nie kat kau rainbow...!!
ini kah y dinamakan rainbow??
sepatutnya rainbow mmberi keceriaan..
bukan kah itu tugasnya??
tp knp rainbow ini mmberi aku kesedihan??
errmm???

*patutkah aku mengambil balik rainbow y ku buang dan simpan ??? atau..
aku patut biarkan je???

KU BENAR2~~~~ sedih :(


video


Sayang, ku benar-benar cinta…

Semalaman ku tak kering mata
Didukung kekabu melapik pilu
Mengharap esok bisa menjanjikan sebuah lembaran baru

Sejak kita berdua berpisah
Aku tak habis-habis gelisah
Apakah itu tandanya bahawa…

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Tak terjawab bila hati bertanya ke mana kau hilang

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Suluhkan gelita kalbuku terang

Semalaman lagi bersendiri
Parahnya diseksa sunyi sepi
Beginikah perasaan pabila kita disisih cinta

Ku sangka ku tabah berdikari
Rupanya rapuh untuk berdiri
Kembalilah kau kepada ku kerana…

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Tak terjawab bila hati bertanya ke mana kau hilang

Ku benar-benar cinta
Ku benar-benar sayang
Suluhkan gelita kalbuku terang

GOOD BYE FACEBOOK ( FB )

dgar cerita bulan 3 FB akn di tutup??
btol ke??
btol ke tidak ke aku dah pon delete dlu.hee
aku rasa bosan sgt bila ad fb
FB wat aku skit hati, wat aku geram and wat aku xselesa...
kata orang best bila ad fb dpat kenalan , dpat cari kawan y x knal, n y pling penting
dpt cari pasangan..
wa!!! mencari pasangan..ermmmm
pernah ku lalui... heee
aku delete FB ada sbb knp delete.
so jgn fkir bukan2 y aku remove kau ke blog kau ke ye...
skrang aku dah mlas layan FB
aku nk lyan BLOG y selalu menjadi dairi untuk aku luah an
TWITTER yang selalu wat senyum je ( sebb aku chat ngn artis pujaanku..hee )
FRIENDSTER... arrrrrr wat masa ni lum ramai ag mmber so xtau nk ckap ape..haa
and DEVIANTART yang selalu menjadikan temapt aku simpat smua hasil seniku..
SKYPE AND YM tmpat aku menghibur... heeee
SO GOOD BYE FB...

MOOD

MOOD, sbut pasal mood je dah boring aku y tulis nie lagi boring..
aku x tau knp MOOD aku hari ni leh barubah2 ubah,
nk kata aku transformers xdlah sgt, bercirikan je.. :D
pagi2 lagi MOOD aku x best, sbb kelas pagi, budak2 ni plk buat hal pnyaa la pyah nk bgun.
jenis aku kejut sekali dua x bgun lntak kau la!
"aku bukan mak kau nk kejut mnja2 nk kejut bnyak kali"
so dorang x bgun2, aku blah je la.. msuk kelas mcm biasa
bljar and blajr terus blajr, y aku pelik suasana kelas x mcm sblum nie..
sblum nie meriah je ceria, bising... tp hari ni smuanya senyam bisu ape lecture tnya x jawab..
so aku ape lagi kat blkang melukis la wat hal sendiri
ketpap!!! ( kena pkul ngn kertas )
kena marah kat kelas jgn melukis, aku senyap je la..
so dlm hati aku bila nk balik, tgh boring thap gaban..!!
tgok jam so tepat kol 11, aku ketawa kecil..
aku pon belah dari situ....
so trun je bawah kawan aku bg kertas,
"BEB, nie kerja untuk kau.. aku nk hari nie tau"
dlm hati "FUCK!! mna sempat sial!!"
so nk taknak aku terpaksa buat juga..
dgn tenaga xd aku buat juga..
tik tok tik tok
kawan ajak g mkn, tp.....
xpe pg jela, amik oder y pling mhal!!!
( air suam je )
"ingat satu hari sekali je mkn save sikit"
bla bla bla bla bla bla
kawan aku ad kelas so balik and aku lak smbung wat keja,,
bila boring je ngn kerja nie, tgok kunci moto ad..
aku round satu muar g sana sini
( usha awek peeweeet!!! hahaha )
so tiba2 berat je tayar depan.. baru ku tau pncit rupanya..haa
pg la petronas tgok auto pam..
( aku dah la x reti guna)
so aku try la tekan sana sini, wadoh!!! mkin lembik tayar
aku dah mcm ape kat citu, lame gak aku amik masa...
heeee
so ad sorang brader cina nk pam, so ketepi an moto
dye tnya...
dye : u knp???
aku : i nk pam moto tp bila pam makin pancit..
dye : oh! u ni x leti guna ini ke?? ini mcm la tekan ini.. ( dye trus pam an tayr moto aku )
aku : oh! itu mcm ye uncle..heee( ketawa kecil smbil tgok kanan kiri cover malu )

so siap je aku says thank to her..
dgn bangga aku bawak laju2 langgar lampu merah
hahaha sekali lagi lmpu merah langgar lagi..
mood aku btol2 happy dpt jln sana sini
ok tepat kol 1.30 PM
aku masuk kolej je kawan2 kelab aku pgil ad jamuan, tp pdhal aku ad kelas xkan nk skip?
so jumpa lecture ckap ad hal nk g jamuan,
lecture xbg so xpe la bljar la..
mood aku trus kecewa..
bla bla bla bla bla
hbis kelas tgok jamuaan dah xd
peh!!! hamper terus...
dtg sorang minah nie dye mintak
"WEI!! POSTER DAH SIAP LOM, SBB NAK HARI NIE"
dlm hati aku kata
"eh! minah ni ape hal, poster tu bukan aku buat kot"
so aku cuba call minah y buat poster nie tp x agkat FUCK lah!!
so nk taknak aku buat gak poster tu dlm masa 30minit..
akhirnya siap gak 5 poster dlm masa 30minit..
aku capai moto trus bawak laju..
mood marah aku kat minat buat poster lom hilang ag..
so smpai je trus bg kat minah sound aku..
arrrrrggghhh!!!
xd rehat pon hari nie, blik je kondo trus g mndi and siap2 g joging
sbb dah jnji ngn kawan mood happy je dpat la 3xround hahah tu pun dah
penat rasa mcm nk mati pon ad.. heee
dah mlm kita orang balik ape lagi lenjan laju la aku bawak moto..heee
smpai je umah rehat then g mndi
fuh lega sikit tp bdan aku sengal2 sakit je nie..
ok bukak semua website aku ad.. tgok xd y best..
smbil2 tu bkk lagu kuat2 moodgila2 aku dtg,,heeee
kat FB kerja aku like je..
and ad sorang minah nie marah2 and sound x suka di LIKE
ok fine aku trima je la and smpai kita orang gaduh..
ermmmmm mood gila aku jadi mood moody
"kamu di lepas an"
lpas tu my sweet ym then dye wat la lawak senget dye tu ape tah dye buat
last2 aku ketawa ngn lawak dye
mood happy datg tp sekjap je..
dye bukak cerita y mmg aku x suka dgar
mood happy aku terus sedih..
terus xd mood smua mood aku hilang kosong je...
ermmmmmm
tmbah pulak lappy aku mlm nie mmg x tau nk kata ape tp mmg macam SIAL!!
mood aku trus ganas aku diri den sepak lappy trus GOAL!!
itu lah mood aku mlm nie..


1) aku lapo
2) mna happy aku pergi
3) mood!! tolong la jgn berubah2
4) x cukup rehat
5) penat sgt2
6) sedih
7) terlepas sudah

PENAT.........

"
arrrrggghhhhh...
tengok tajuk pon korang dah bosan..
penat.. huuu
hari ni aku btol2 penat and terkejar2..
voooommm sana voooommm sini..
aduhai x terlarat aku nk buatnya,
dah la sem ni aku bnyak sbjek projek.. sikit2 duit..
waarrrggghhhh!!!!
smpai family aku dah bising sikit2 duit2 sikit2 duit
mak , ayah sory la lau asik mintak duit je.. kalau boleh eone mmg xnk mintak tp
nk buat mcm mna dah nme pon student..huuu
so aku cuba berdoa supaya aku dapat kerja smbilan untuk tmpung kehidupan aku kat kolej..
akhirnya aku dpt gak kerja.. and kerja ni mmg aku minat sebulan pon bayar
RM50-RM100 pada aku ni pon dah cukup mhal..huuuu
so skrang aku kerja bawah under abg senior aku
sebagai GRAPHIC DESIGNER, KARTONIS, WEBDESIGN and ANIMASI2D
wa bnyak btol aku buat, aku dah mcm bukan student da..huu
rasa mcm dah x cukup rehat...
nk berFB, MSJ, YM pon x sempat..
sory ye lau mna2 lau aku x blas msj korang ke ape ke wat korang tertnggu tu
soryy sgt2 ye..huuu
nie baru satu kerja under kawan aku, ni belum aku cerita under
syarikat "ICREATIVE" and kawan aku.. huuu
under syarikat "ICREATIVE" aku telah dilantik sebagai
GRAPHIC DESIGNER and EDITING
aduhai lagi la poning orangnya pulak teliti dgn hasil kerja..
mmg kena buat btol2 nie....
kali ni plk aku nak cerita pasal job y aku dah bincang ngn kawan aku..
aku sebagai EDITING and DESGINER
and
kawan aku sebgai PHOTOGRAPHER
so aku bercadang nk buat widding photo.
so moto kita orang dah ada. nme moto kita orang
"TEEN D'PHOTOGRAPHY"
insyaallah, aku akn cuba sedaya upaya untuk job y aku buat nie.. nk juga merasa
buat job sendiri..heee

*ape y aku impikan slama nie baru 50% je tercapai,
aku harap aku akn tercpai juga cita2 aku.... AMIN!!

ni moto aku selalu guna bila aku edit pict or Desugn sesuatu..
"XCITING DESIGN"
tema warna merah , hitam, putih

TERKEJUT


hari ni cerita aku pendek je
sbb aku dalam keadaan terkejut
tmbah pulak malu huuu
OMG!!!
aku dpat tau dye ada blog..huuu
tp y lagi mengejut an kamu mencerita an smua tentang kita sejak dari sekolah..huu
malu malu malu~~~~
nasib kamu x letak gamba kita time sekolah.huu
kamu mmg sengaja wat pp saya merah an..huuu
walaupepun Kanda sayang Dinda
MUUUUUaaaah*


p/s : kamu jgn tulis detail sgt ye malu kanda..huuu

KEGILAAN bersama MEREKA

salam 1 melaysia
selamat pagi smua, bgun!!! pagi2 aku dah kena kejut ngn hanfon..
memekak je...!! huuu
dgn tajuk kat atas
smalam mmg gila lah!
smlam b'day kawan aku ( RIZAL )
kita orang budak 1umah, lectura , adik angkatnya and abg agkatnya.
kita orang biat party kat tanjung emas, dgn idea untuk kena an dye
dye berkata bgini
"terus terang aku xpernah smbut b'day"
wa!! terharu aku dgr and aku nmpak air muka dye
heee beb!! happy b'day!!! umur kau dah tua heee
aku je x tua2..huuu
lpas je hbis party b'day tu
lecture ajak g FUNFAIR!!
dgn poket xd sen so aku follow je la..
smpai je aku berasa smgat nk naik TOPGUN!!
aku ajak la kawan2 y lain xnk lecture pon xnk.. huu
so aku ajak la 3 orang...
ok smpai teurn kita orang nie..
standby...
baru naik je pon dak rasa takut.... heee
ok topgun dah mula...!!!
pusing pusing pusing....
waaaa~~~~~~~~~
aku mula rasa diriku akan jatuh and akan terbang ke angkasa...huuu
orang belakang dah menjerit2 sebelah aku lagi la kaki dah mengigil and muka dah berpeluh..
depan aku?? fuh jgn cerita mencarut... haaa tp mmg best..!
lpas je hbis main topgun.. miss nk ank patung..
so kita orang tolong2 la dye dpat an ank patung bsar..
haha duit bnyak kelaur main tu satu je..
xdpat pun ank patng besar, dpat pon kecik2 je.. huuu
tp x pe la jnji dapt2 heee
akunya ank patung pinky!! heee comel...
hehehehe
thank spe y blnja aku g funfair..heeee
lps x tau nk buat ape kita oraang pun balik.... dkat pkul 1 kita orang jln2
miss, budak umah, abgagkat and adik2ku sekalian .
thank ye walaupun bukan hari aku, tp aku happy gila bila ngn korang...!!!!
semlam mmg hari gila2 bersama korang!!

KEMUNCULAN

salam terus pada tajuk
"KEMUNCULAN"
sorang gadis telah muncul dal hidupku lagi,
gadis ni mmg lame telah kucari akhirnya ku jumpa di FB.
and dye juga gadis no1 dalm percintaan...

ZAMAN SEKOLAH ( 3 - 5 )....
kita orang kenal melalui adik agkat dye, adik agkat dye satu kelas ngn aku, suatu hari aku nmpak dye ngn akak agkat dye. so aku mula minat tgok akka agkat dye. so adik agkat dye ni kenal kan kat aku, kita orang mula rapat... and x lame kita orang couple rasanya xlame sbb dye pindah so lost contact just rapat ngn adik agkat dye jela.. heee ( hilang )

ZAMAN HABIS SPM...
aku kerja betol2 dekat ngn tepi laut, and bila msa rehat je mmg aku akn lepak sorang2 kat situ. suatu haru tu aku nmpak awek ngn gengnya mmg sebijik mcm ex-aku.. tiba2 dye tgur aku ngn muka ceria, so aku terkejut sbb dpt jumpa dye kat tambak... rupa2 kolej dye btol dkat ngn tmpat keja aku, mmg jodoh aku rasa. satu lagi kisah kami bercinta lagi smpai la aku dpat smbung belajar... tp xlame, huu ( asik couple putih couple ptus bila lagi nk kukuh ) kita orang putus sbb aku nk fikir an pljaran so dye terima...... ( hilang )

ZAMAN KOLEJ...
setelah hilang lame, aku jumpa dye ag.. aku jmpa dye kat fb kali ni... tp x sgka dye lagi jauh dari aku skrang skrang kat kedah... fuh! mkin jauh awak pergi ye... huuu..and now kita orang still ag gelak and tawa aku suka ayat dye tanya mcm nie "kanda, adakah ini jodoh kita??" erm... tetttt!!! so......................................

dari zaman ke zaman kita x pnh lupa an wak kenagn kita, di sekolah,
smpai hbis exam smpai ke kolej kita still ag tetttt..!!!
klau kita cinta x putus2 rasa lama nie dari umur kita 16 smpai la 20.... :D
walaupepun I LOVE U, awak wat sy gila setiap malam,
awak wat sy x henti ketawa setiap malam.. huuuu
KANDA SAYANG DINDA....!!!

*kita berjauhan mu di kedah eone di muar..huuu dpt WC je.... :(
klau balik pontian HELLO2 la ye budak nakal!!!*

PERUBAHAN ( style rambut )

~ style rambut pertama~
( hensem x???)

~style rambut kedua~
(smart x???)

~style rambut ketiga~
(stylo x??)

~style rambut keempat~
(macam emo x??)

~style rambut y baru iaitu kelima~
(ramai orang kata rambut aku y ni sesuai ngn aku comel)
heeee