CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

A.P.A.A.P.A.S.A.J.A

salamualaikum and salam sejahtera
saya muhammad reduan bin hang tuah mengumumkan di sekitar daerah johor bnjir..
bla bla bla bla
( dah mcm pemberita plk )
hahahahaha
dah lame x sentuh and update blogger..
ad cerita baru nk update je msti x sempat
myb aku nie bZ sgt kot.. bukan bZ ngn awek.. ehem2~~ nop..!! bZ ngn assgmnt..heee
ok dgn tajuk kat atas "ape2 je"
so klau dah ape2 saja msti la aku bnyak bnda aku nk ckap..

ok yang PERTAMA!
aku nak cerita pasal life aku, smua mslah aku dah slesai so otak aku dah x srabut mcm sblum nie..
aku rasa bebas, baru lah rasa nikmatnya cuaca dunia.. terang je..
aku dpat gelak puas2 and dengki orang and smua lah y leh wat aku happy balik..!!
so spe yang aku tlah jauh an diri dari korang tu, sory ye.. aku nk dkat balik ngn korang..
msti korang rindu kat aku an..heee.. mna y x rindu tu aku x tau la..
wlaupun aku rindu korag sgt2... bulan 2 nie aku nk mcm biasa y korang knal aku sblum nie..
( TIGER Y GARANG kini normal kembali )

y KEDUA !
aku nk cerita pasal kenderaan,
aq sedih~~ mak x bagi aku bawak kenderaan lagi... huuu semenjak aku xcdent dah nk dekat 3x masuk nie ya baru nie lagi teruk smpai bgkak tngn aku and aku dpat rasa an tgn knn aku mcm x ok.. myb retak kot..... bila aku tnya pasal lesen kreta je mak msti ckap dah x payah.. anty x msal nyawa terbang.. sedang an moto je pon mcm nie.. ape lagi kereta.. huuu sedih sey...
( tp aku berdegil tetap naik moto and kereta gak ) haaa

y KETIGA!
aku nk cerita pasal subjek sem5 nie..
aku mmg suka sem nie..!!! I LIKE!
sbb sem nie sem y bidang aku cari.... ye drawing, photographic and islamic... target aku nak A sem nie... 3subjek aku minat nie msti A.. insyallah...

y KEEMPAT!
aku nk cerita pasal job aku akn dapt..
x lame ag aku akn join syarikat "I CREATIVE STUDIO"
kerja aku editing huu xpe lah wlaupn editing aku rasa bersyukur.. jnji aku dpt pngalaman and dpt gak duit pocket.. huu..

y KELIMA!
aku nbak cerita pasal pilihan..
ayah aku diberi pilihan.. nak cemera or moto
aku pelik knpa ayah aku buat sedemikian, tp xpe aku mesti la nk cemera
so ayah aku ckap klau nak cemera jgn menyesal kalau adik dpat moto
aduhai! aku pening x tau nk plih ape.. kalau aku amik cemera bila dpat job duit tu leh bli moto
tp nk pergi sana sini xleh la..
and kalu aku amik moto boleh bawak jln2 pergi sana sini.. tp cemera xdpat la aku merasa
aduhai.. smua ada tp.. mcm mna nie...

y KEENAM!
aku nak cerita pasal team SLAYERZ
team aku telah bercadang nk buat satu lagi hobi baru.. iaitu "INDIE BAND MUSIC"
aku dgar jepun agak pelik la tiba2 nk buat band so xpe.. kita orang bersetuju je.. aku sbgai permain second guitar.. skrang kita orang on the way mencipta lagu.. :D

y KETUJUH!
aku nak cerita psal kasut y aku minat and teringin nk beli.
SUPRA!!! yekasut yang aku minat and nk bli skrang kasut supra...
masa aku pergi KL aku ternmpak kasut tu and kasut tu mmg gelimor...
so aku try pakai... fuh!! mmg smrt la warna pun pink and brown.. hargnya boleh tahan..
rm150 yang murah rm80..
wlauppun aku tetap nk bli gak.. tggu je la duit PTPTN nie..haaa

y KELAPAN!
aku nk cerita pasal fashion korean
aku mula minat fashion korean, skrang kat mana2 kedai butik ada fashion korean...
ada satu baju tu mmg smrt gila... mmg tertarik la aku nk bli baju tu..
oh baju fashion korean tggu k.. x lame ag aku bli kau...
tggu jela duit PTPTN

y KESEMBILAN!
aku nak cerita pasal music
Skrang aku dah x main lagi lagu melayu.. haaa
good bye lagu melayu... :D skrang aku layan lagu korean and English
y english pon aku x bape sgt la.. yang aku lbih layan skrang lagu korean smpai kat fon aku pon bnyak lagu korean .. haaa
smpai terhafal2 lagunya and dancenya.. haa
kegilaan aku dgn music korean.. heee
smpai mak aku pon pening ngn anknya nie...

y KESEPULUH!
aku nak cerita pasal gadis..
hari ahad aku pergi melaka ngn mak aku and kawan2nya.. aku x tau nme tmpat tu ape..
aku tmn dorang bli belah.. peh! punya bnyak dorang blih barang!! PEMBAZIRAN BETOL..!
maklumla 3hb nie dorang pergi genting.. sungguh ku jlous..!!
sedang bejlan2 kat pusat beli belah aku ckap ngn mak aku nk g tgok kasuh and baju...
sdang jln nk ke kdai baju aku singah la ke kedai bli air..
siap je air aku pusing la blkang tnpa aku berhati2 aku terlangga sorang budak pompuan..
hbis baju aku basah.. huu dye say sory and tnya ok ke x..
so aku ckap je la ape y dye tnya.. so nk cover bengang aku pon blah la..
so smpai je kat kedai baju tu aku tgok2 la baju and kasut... tbe2 pmpuan tu dtg ke aku and bg air blog yang aku xdpt minum, dye kata sbgai gnti so amik jela and smbil tgok baju smbil berbual ngn dye.. ( sweet gila pompuan tu x penah lagi pompuan buat kat aku mcm tu ) .
msj mak aku mak kata lom balik ag.. so smpat lagi untuk aku date ngn pmpuan nie.. so aku ajak la date kat satu tmpat tu.. rupanya dye bawah umur aku stahun je.. aku smpat tnya nme , umur and warna kegemaranya sbb time tu mak aku dah call ajak balik sbb hari dah nk petang.. huu
NICE TO MEET U ZIKAH... heee
( zikah nmpak comel berselendang and baju pinky )
* adkah jodoh itu dtg dgn sengaja @ tidaj sengaja?? ermmm *

= tu lah sgalanya dgn tajuk apa-apa saja.. bnyak an..heeee :D

3 comments:

budak yg eone cite tu kn...

 

yela... yg dulu kte xbape nk mint tu kn...