CHERITA BLOGKU

Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.

kisah dulu dan sekarang (MINAT)


hidup dulu dan sekarang bnyak beza, dulu masa kecik nk sgt jadi saintis / doctor bedah sana sini and buat kajian. tp bila dah msuk menengah lain pulk jadinya, myb aktif dgn sukan so teringin nak jadi atlet pingpong malysia tp wakil johor pon ok lah, cuba cari minat lain tgok tvsukan mnat lak pada bola sepak, try and try dpat juga msuk!! yes~~ tp wakil mnegah myb bukan rezeki, so aku cuba menari, aku tgok k-pop dance serius mmg gempak so aku cuba slow2 follow tarian dorang tb2 bermint nk jadi dancer aku cuba masuk akademi fantasia tp x lepas hahaha~~ tak pe relex cari lain.. dgn kelebihan y ada dan selalu dipuji oleh guru dan rakan trus mint nk jadi artistic walaupun hasrat x tercapai akn ku teruskan minat ni dan ini lah mint ak no1. 

mint punya minat bila dah msuk kolej minat nak jadi designer tp design aku bukan teruk cuma design aku myb x sehebat diluar dsana tp aku tetap akn terus mint, aku cuba cari mint lain dgn penampilan aku orang kata aku ni bergaya aku cuba bidang fashion iaitu fashion designer, alhamdulillah 2 campany aku join dan dpt g sana sini tp sejak aku join geng  berlakon aku mint pada perfileman pula nk jadi artis katakan tp akhirnya aku dpt gak berlakon ngn artis malaysia. =) thank Pena Creative Pictures Sdn. Bhd. <3 dan aku dah jumpa minat no 2 aku...yeah~~ 

setelah hbis je belajr aku cuba mmpertahankn mint aku artistic dan juga perfileman, tp bila dgr dari youtube boleh jadi artis aku cuba main dgn alat music aku cuba belajar main gitar post sana sini, teringin nak jadi mcm kumpulan hujan , bunkface dan teringin nak jadi mcm yuna tp apakan daya aku letakan ini sebagai hobi aku, dan mint aku no3.

try and error aku tgok tv2 ada DIGISTA TEENS MALAYSIA aku teruja ngn hasil dorang mmg creative dan aku trus bersemngt nk jadi artistic dlam bidang mencipta animasi.. aku cuba mencipta komik dan hnta sana sini ada y approve, diaorang suka komik aku cipta and character aku tp bila impian hmpir tercapai masa menghalang smua ni so aku akn cuba dan cuba untk teruskan mint aku no1, no2 dan n03

5 comments:

byk tol kerenah..nice try hope success one day

 

hehehe tu la kisah minat dulu dan sekarang..